Proizvodi koji će izbrisati sve znakove oštećenja s vaše obojene kose

Proizvodi koji će izbrisati sve znakove
oštećenja s vaše obojene kose

Bilo da redovito odlazite u salon ili vam je draži DIY, postoji jedna stvar oko koje se svi koji bojaju kosu mogu složiti – nakon što je kosa obojena, održavanje boje, kao i blistavosti i zdravlja kose, je neophodno. No, ponekad nismo sigurne koje proizvode odabrati, one koji će nahraniti našu kosu, one koji će čuvati našu boju ili osnažiti naše vlasi. Sada svojoj obojenoj kosi možete pružiti sve to i još više uz pomoć najnovije Kérastase Chroma Absolu linije proizvoda. Ova linija produžit će životni vijek vaše boje i zadržati njezin svjež izgled između posjeta salonu.

Revolucionarnoj Chroma Absolu liniji nisu mogli odoljeti ni predstavnici Kérastase frizerskih salona 

Kérastase se oduvijek vodi time da njega kose mora biti potkrijepljena znanošću. Tako i u srcu ove linije leži duboko razumijevanje izazova koji se javljaju kod obojene kose. Zato ona nudi personalizirano rješenje u borbi protiv tri neprijatelja boje za kosu u vanjskom svijetu – voda, svjetlost i češljanje. Najnovija Chroma Absolu linija temelji na spoju vinske i mliječne kiseline, aminokiselina te drevne biljke Centelle Asiatice. Ovi sastojci čine ovu liniju potpunom revolucijom za obojenu kosu. Kérastase Chroma Absolu linija pruža čak 70% više sjaja i 96% više snage vašoj kosi, a k tome smanjuje frizz uzrokovan bojanjem za 77% i 92% intenziteta boje je očuvano i šest tjedana nakon bojanja.

Kolekcija Chroma Absolu nudi širok spektar proizvoda koji su namijenjeni svim tipovima obojene kose. Cijeli proces njege podijeljen je u tri etape – kupka, njega i zaštita. No, tu je i zvijezda cijele Chroma Absolu linije, Chroma Gloss serum. Ovim novim i revolucionarnim proizvodima nisu mogli odoljeti ni predstavnici Kérastase frizerskih salona koji su ih već rado isprobali na svojim modelima u L’Oréal Akademiji. Među njima je bila stilistica Martina Benko iz salona Teuta, Evelin Benković i stilist Ilija Ćurić iz salona Evelin, stilist i vlasnik salona Cocco, Ivan Bošnjak, stilistica i vlasnica salona Animi, Ivana Roščić, stilistica i vlasnica salona Antonija, Antonija Mužar te stilist i vlasnik salona Gelo, Tomislav Gelo. Potom su uz vodstvo Kérastase edukatorica, Ane Androšević i Martine Benko, odradili i profesionalni photo shooting.

Inovativna znanost o kosi učinila je obnavljauću njegu obojene kose mogućom

Kiseline su junaci u potrazi za načinom održavanja obojene kose uz personaliziranu i visokoučinkovitu njegu. Tako proizvodi u Chroma Absolu liniji u svojim formulama sadrže sastojke poput Centelle Asiatice, aminokiselina, mliječne kiseline i vinske kiseline. Centella Asiatica poznata kao ljekovita biljka koja raste u Središnjoj Aziji. Ekstrakti ove tradicionalne biljke s regenerirajućim svojstvima poznati su kao umirujuća i antioksidativna svojstva, što je pogodno za kosu oslabljenu bojanjem.

Aminokiseline imaju posebnu sposobnost prodiranja u oslabljenu kosu i njezina jačanja iznutra te na taj način djeluju kao gradivni elementi koji osnažuju strukturu vlakna. Mliječna kiselina, organska kiselina iz porodice AHA kiselina, poznata je po svojim nježnim piling svojstvima i sposobnostima preobražaja vlakana. Također, ona može „zarobiti” minerale koji bi u suprotnom mogli umanjiti sjaj kose. Vinska kiselina pospješuje sposobnost prianjanja aktivnih sastojaka za njegu na površinu vlakana te pomaže kosi u borbi protiv oksidativnog stresa kako bi postala mekša i sjajnija.

1. korak: Kupka

U Chroma Absolu liniji proizvoda možete naći hidratizirajuću kupku Chroma Respect koja je bogata aminokiselinama i ekstraktom biljke Centella Asiatica, a namijenjena je za tanku do srednje gustu kosu. No, tu je i njegujuća i zaštitna bogata kupka Chroma Respect, koja sadrži mliječnu kiselinu i ekstrakt biljke Centella Asiatica te je prilagođena gustoj i jako gustoj kosi. Obje kupke imaju formulu koja čisti kosu te intenzivno njeguje vlasi kako bi zaštitila boju.

2. korak: Njega

Nakon kupke slijedi njega. Ako je vaša kosa tanka do srednje gusta, odabir će pasti na regenerator Cica Chroma. Za gustu do jako gustu kosu namijenjena je maska Chroma Filler, s formulom koja prodire u jezgru kose za 92% snažnije vlasi. Oba preparata popunjavaju oštećenja i jačaju kosu iznutra za zdraviji izgled, mekoću te sjajniju i očuvanu boju. Među njegujućim proizvodima nalazi se i Chroma Absolu maska za neutralizaciju neželjenih crvenih podtonova. Ona sadrži vinsku kiselinu i ekstrakt biljke Centella Asiatica, a posebno je namijenjena svim tipovima tamno obojene kose.

Chroma Gloss

Apsolutna zvijezda ove kolekcije je do sada neviđeni zaglađujući tretman za kosu – Chroma Gloss, a moguće ga je raditi i u vlastitom domu. Mnoge oduševljene beauty entuzijastice i stručnjaci za kosu ga ističu kao nešto što do sada nisu vidjeli. Sadrži inovativnu formulu koja intenzivno njeguje vlakna transformirajući i zatvarajući površinu za smanjenu poroznost, intenzivnu mekoću i blistav sjaj. Chroma Gloss je ultimativna zaglađujuća njega za visoki sjaj kose.

Krajnji korak: Zaštita

Serum Chroma Thermique sadrži aminokiseline i ekstrakt biljke Centella Asiatica. Radi se o antioksidansnom serumu s antifriz učinkom za zaštitu od topline. Hidratantna formula ovog seruma njeguje obojenu kosu i istovremeno ju intenzivno štiti od više vanjskih negativnih čimbenika poput oštećenja uzrokovanih UV zračenjem, vlage, topline i oksidativnog stresa.

Samo u salonu

Kérastase je osmislio i preparate koji se koriste isključivo u salonu, nakon i između bojanja. Riječ je o Koncentratu Acide Aminé Fusio-Dose i Boosteru Resurfaçant Fusio-Dose. Oba preparata intenzivno njeguju vlakna, osvježavaju sjaj i živahnost te pomažu u očuvanju zdravog izgleda kose nakon bojanja.

Acide Aminé Fusio-Dose je bijeli hranjivi koncentrat koji služi za oporavak od oštećenja uzrokovanih bojanjem radi postizanja zdravije i živahnije boje. Može se upotrijebiti nakon bojanja ili između tretmana bojanja. Može se kombinirati s bilo kojim boosterom Fusio-Dose. 
Resurfaçant Fusio-Dose je prozirni booster burgundne boje koji preobražava površinu vlakana kako bi smanjio oštećenost i ujednačio površinu kose. Može se upotrijebiti nakon bojanja ili između tretmana bojanja. Može se kombinirati s bilo kojim koncentratom Fusio-Dose.

Uz novu Kérastase Chroma Absolu liniju ne postoji strah od promjene, samo zavidno lijepa kosa, uz intenzivnu boju baš svaki put.

Foto: Kérastase

Učitati još
Zatvori