Celine najavio novu liniju parfema koja se s nestrpljenjem iščekuje

@celine

Francuska kuća Celine najavila je novu parfemsku liniju pod vodstvom Hedija Slimanea. Na Instagramu su objavili fotografiju i video koji su zapravo teaser nove parfemske linije, a Slimane ju stvara 15 godina nakon što je predstavio liniju parfema za luskuznu kuću Dior. Riječ je o liniji “Haute Parfumerie”, a prošlo je uistinu mnogo vremena otkad je brend Celine predstavio posljednji parfem. Naime, Interparfems je imao licencu za Celine mirise između 2000. i 2011. godine, no onda je vraćena u “kuću”, odnosno u LVMH te od tada nije predstavljen niti jedan miris.

Slimane je želio da parfem bude u potpunosti odvojen od fashion timinga te da označi ideju dugovječnosti. Nisu otkriveni nikakvi daljnji detalji vezani za projekt, već su na Instagramu objavili video povezan s projektom, a na njemu je, u pomalo misterioznom tonu, prikazan trodijelni metalni kalup. Inače, Slimane je za vrijeme svojeg boravka u Dior Hommeu i u Saint Laurentu stvorio reputaciju jednog od najvećih modnih imena današnjice, a u siječnju 2018. godine imenovan je za kreativnog direktora kuće Celine. Nije gubio vrijeme pa je odmah stavio svoj pečat na logo i maknuo je naglašeno slovo “e” te razvio ready-to-wear liniju za muškarce.

Brend Celine s mirisima je započeo 1964. godine, kad su lansirali miris “Vent Fou”, no godinama nisu predstavili novi parfem. Ipak, Slimane ima mnogo iskustva pa se ovaj parfem očekuje s nestrpljenjem.

Foto: Instagram (@celine)

0