Billie Eilish uskoro izbacuje svoj drugi parfem
Billie Eilish uskoro izbacuje svoj drugi parfem

Billie Eilish uskoro izbacuje
svoj drugi parfem

U studenom Billie Eilish izbacuje svoj drugi parfem, Eilish No. 2. Nakon što je 2021. debitirala sa svojim prvim parfemom koji sadrži note zašećerenih latica, kremaste vanilije i toplog mošusa, pjevačica je najavila izlazak drugog parfema za koji kaže da je htjela da bude “sparniji i intimniji” od svog prethodnika.

Otvarajući notama talijanskog bergamota i cvijeta jabuke, miris vas ubrzo prepušta notama crnog papra, papirusa i maka, a bazu čine palo santo, ebanovina i nagovještaj mošusa. Kao i original, dolazi u bočici u obliku vrata i ključnih kostiju pjevačice, samo ovog puta u mračnijoj, sivoj boji.

Eilish vs Eilish No. 2 

Originalni Eilish pjevačica opisuje kao prijatan miris koji nam daje osjećaj kao da sjedimo ispred kamina. U odnosu na to, želja joj je bila da Eilish No. 2 bude potpuno suprotan – hladan i mračan, ali da se istovremeno osjećamo nježno i seksi. Ovaj parfem “začinjeniji” je od prošlog, a kao što ona sama kaže, i rodno neutralniji.

“Htjela sam da se osjeti da su iz iste ‘obitelji’, ali da su istovremeno i vrlo različiti. Cilj mi je bio da nisu isti, ali da podsjećaju jedan na drugog.” – Billie za W magazin o novom mirisu

Billie ga je opisala i kao “parfem koji nosite kada želite mirisati zanimljivo“, i rekla da se nada da će ljudima ovaj parfem biti prvi izbor za flert, kao što je to njoj bio.

Billie Eilish

Foto: Profimedia

Članak je preuzet sa Journal.rs.

Učitati još
Zatvori