Najnovija tehnologija laserskog uklanjanja dlačica
Najnovija tehnologija laserskog uklanjanja dlačica

Najnovija tehnologija laserskog
uklanjanja dlačica

Kao u svijetu priznata neinvazivna metoda uklanjanja dlačica s tijela, laserska epilacija je tijekom godina postala vrlo popularna i u Hrvatskoj.  Zbog izvanrednih rezultata koji se njome postižu, preporučuje se svim muškarcima i ženama koji imaju problem s izraženom dlakavošću različitih dijelova tijela, a pogotovo ako imaju problem i s urastanjem dlačica, kada je laserska epilacija jedino efikasno rješenje. Sada je ta procedura postala mnogo lakša i efikasnija zahvaljujući novom Alma Soprano Titanium laseru.

Alma Soprano Titanium

Alma Soprano Titanium laser koristi najnoviju tehnologiju laserskog uklanjanja dlačica. SHR tehnologija omogućuje koži da se postupno zagrije, djelotvorno uništavajući folikule dlačice i usporavajući njihov ponovni rast, istovremeno štiteći okolno tkivo od ozljeda.

Medicinski laser prošao je stroga klinička istraživanja, a 2019. je osvojio titulu najboljeg u kategoriji laserskog uklanjanja dlačica. Laser kombinira najmoderniju tehnologiju, napredni sustav hlađenja – ICE plus, koji je posebno dizajniran za hlađenje kože tijekom tretmana i dva različita aplikatora Alex i Trio koji su stalno priključeni na Soprano platformu. Upravo te prednosti omogućuju izuzetno brzo, sigurno, učinkovito i bezbolno lasersko uklanjanje dlačica.

Bol svedena na minimum

Često ćete čuti da laserska epilacija mora boljeti. Upravo zahvaljujući Alma Soprano Titanium laseru, bol je kod uklanjanja dlačica svedena na minimum. Naime, s obzirom na to da ima revolucionaran sistem za hlađenje, Titanium je potpuno siguran, ne pravi opekotine i, što je najvažnije, gotovo je u potpunosti  bezbolan. Posebno je efikasan na osjetljivim mjestima, kao što je bikini zona, zbog In motion sistema rada tijekom kojeg se postepeno podiže temperatura brzim pokretima (umjesto kratkotrajne jake energije koja može biti vrlo bolna, što je slučaj s drugim laserima).

Sonde trio i quatro različitih su veličina, olakšavaju bolju prilagođenost regiji i epilaciju različitih dijelova tijela. Laser je opremljen i posebnim nastavkom za vrlo male ili nepristupačne regije, kao što su unutrašnjost uha, prostor između obrva itd.

Podjednako učinkovit na svim tipovima i tonovima kože

Ono što posebno izdvaja Alma Soprano Titanium laser, jest da je podjednako učinkovit na svim tipovima i tonovima kože – čak i na osunčanoj koži, a dobra je vijest i da je moguće primjenjivati ga tijekom cijele godine. Preporučuje se izbjegavati izlaganje suncu 3 dana nakon tretmana, a ukoliko se izlažemo suncu potrebno je svaka tri sata nanositi  zaštitni faktor. Dva tjedna nakon tretmana trebalo bi izbjegavati bazene, saune i piling da ne bi došlo do infekcije ili iritacije tretirane regije.

Iako su rezultati individualni preporuka je napraviti 7 tretmana da bi zahvatili sve dlačice, odnosno one koje su prešle iz faze mirovanja u aktivnu fazu. Tretman je potrebno ponavljati svakih 6 do 8 tjedana.  Za održavanje dobivenih rezultata tretman je potrebno ponoviti svega jednom godišnje.

Prvi rezultati se vide 10 do 14 dana nakon prvog tretmana laserske epilacije i možete očekivati otpadanje dlačica, koje iznosi i do 30%. Nove dlačice koje rastu bit će rjeđe, za nijansu svjetlije i mekše, a nakon svakog sljedećeg tretmana još rjeđe i manje vidljive.

Priprema za tretman

Poželjno je tri do četiri tjedna prije tretmana laserske epilacije prestati sa svim metodama koje čupaju dlake iz korijena (depilacija voskom, šećernom pastom, pincetom). Na tretman dolazite s uklonjenim dlačicama na regiji koja se tretira – preporučljivo je da se dlačice uklone večer prije tretmana zbog eventualnih iritacija na koži od brijanja britvicom.

Kontraindikacije

Laserska epilacija ne preporučuje se raditi ako na tretiranom području imate tetovažu ili madež,  vitiligo, psorijazu, dermatitis ili bilo koju vrsta upale ili ozljede kože, ako su dlačice u neposrednoj blizini očiju,ako ste u drugom stanju, ako imate dijabetes, poremećaj zgrušavanja krvi ili pacemaker.

Za sva pitanja i nedoumice slobodno se obratite stručnom timu Poliklinike Milojević.

Dr. Nikola Milojević

Foto: PR

Učitati još
Zatvori