U Hrvatsku je stigla krema s retinolom koja je izazvala pravu pomamu na društvenim mrežama
U Hrvatsku je stigla krema s retinolom koja je izazvala pravu pomamu na društvenim mrežama

U Hrvatsku je stigla krema s retinolom koja je izazvala pravu pomamu na društvenim mrežama

Jednom kada se nešto zakotrlja na društvenim mrežama, teško je to više zaustaviti. To se nedavno dogodilo s A313 pomadom s retinolom. Svemu tome doprinijela je i činjenica da ju voli i koristi Gwyneth Paltrow, a ljudi su svjedočili da im je koža nakon ove kreme savršena.

Donedavno je ova pomada bila dostupna samo u Francuskoj, a znamo da su njihove ljekarne sinonim za riznice prepune kvalitetnog skincarea. Paltrow je o ovoj kremi govorila još 2013. godine, kada je izjavila da obavezno kupi tu kremu prilikom svakog svojeg posjeta Parizu. Ona je tada govorila kako je pomada prepuna vitamina A. Danas znamo da kada govorimo o vitaminu A govorimo o retinolu, no tada to nije bilo toliko popularno.

Posebnost A313 pomade

Ključni sastojak A313 pomade zapravo je retinil palmitat (0,12%) koji koža prirodno pretvara u retinoičnu kiselinu i to u 10 do 15 minuta nakon nanošenja. Ovu pomadu karakterizira i njezina gusta tekstura, a ono što potiče i poboljšava apsorpciju vitamina A u kožu su svi dodatni sastojci u kremi.

Osim retinil palmitata, jedan od glavnih sastojaka ove kreme je makrogol. Radi se o sastojku koji na sebe privlači vlagu i pomaže u zadržavanju hidratacije kože. Upravo zbog kombinacije tih sastojaka koža je nakon korištenja punija, zategnutija i glatka. A313 pomada briše bore, održava hidrataciju kože, potiče proizvodnju kolagena i elastina te ujednačava ten.

Kao i kod uvođenja bilo kojeg drugog aktivnog sastojka trebate biti oprezni i uvoditi sastojak polako. To se posebno odnosi na retinol koji može izazvati pravi nered na koži ako niste oprezni. Ovu pomadu možete uvesti u rutinu tako što ćete ju najprije koristiti dva puta tjedno. Svaki tjedan postepeno povećavajte broj korištenja i koristite je navečer.

Zbog svega toga ne čudi nas što je ta krema stekla toliku popularnost. Dodatan čimbenik je i činjenica što se radi o francuskom skincare brendu, a to automatski podiže vrijednost nekog proizvoda. Ipak, dosad ovu pomadu niste mogli naći kod nas i morali ste za nju “skoknuti” do Pariza, a budimo realni, to nije budget friendly. Srećom sada se može nabaviti i kod nas i to ovdje.

FOTO: Instagram (@tina.malka, @evarankiin)

Učitati još
Zatvori