Kako djelovati na znakove starenja u nastajanju?

Kako djelovati na znakove
starenja u nastajanju?

Vichy Slow Age kozmetika

Suočeni s ubrzanim ritmom života, danas često zaboravljamo kako o svojoj koži moramo brinuti jednako kao i o svome zdravlju. Svaki dan gradi njenu budućnost, a tek je malo odlučnosti potrebno za pozitivan i proaktivan stav prema njezi kože, ali i životu općenito.

Istovremeno, s prvim promjenama na licu poput tankih linija oko očiju postajemo svjesni starenja, za koje bismo najviše voljeli da se odvija polagano i mnogo sporije no što se događa. Znakovi starenja se ne pojavljuju samo zato što je prošao još jedan rođendan, već i zato što malo po malo nastaju nevidljiva oštećenja na koži: razina hidratacije se smanjuje, barijera kože je oslabljena, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju.

Vichy Slow Age kozmetika 2

Ta prva oštećenja nastaju primarno pod utjecajem okoline (UV zračenja, zagađenja), a tek onda i u mnogo manjoj mjeri uslijed naše genetike. Osim onog što jedemo, činjenice koliko spavamo i kako često vježbamo, koži, da bude u svom najboljem svjetlu, potrebno je pružiti i potrebnu njegu, na koju nerijetko zaboravljamo zbog ubrzane svakodnevice. Posljedično se nađemo suočeni sa znakovima starenja i očajavamo, pokušavajući vratiti vrijeme unatrag.

Vichy Slow Age kozmetika 3

Vođena tom mišlju, beauty industrija, predvođena dermokozmetičkom markom Vichy, otvorila je sasvim novi teritorij, koji se sve više pozicionira kao kozmetički trend vrijedan pažnje. Zahvaljujući Vichyju, prvi se puta počeo spominjati termin „slow ageing“ kozmetike, kozmetike koja djeluje na znakove starenja u nastajanju, a koja na temelju provedenih kliničkih studija doista nosi i zadovoljavajuće rezultate.

Ova kozmetika dokazano djeluje na znakove starenja nastale uslijed utjecaja UVA i UVB zraka, zagađenja, stresa, umora, pušenja i poremećaja spavanja. Ti znakovi starenja pokazuju se u obliku tankih linija, bora, diskromije, tamnih mrlja, gubitka volumena i gubitka punoće, a kozmetika koži sada po prvi puta može podariti mlađi izgled, blistav zdravi sjaj, hidrataciju, punoću i snagu.

Vichy Slow Age kozmetika 4

Ona se primarno fokusira na funkciju barijere kože, koja je ključni čimbenik u sprječavanju prvih nevidljivih znakova starenja. Kako bi ta barijera ostala snažna i očuvana, kozmetika koja djeluje na znakove starenja u nastajanju dolazi s kombinacijom aktivnih sastojaka (UV filtera udruženih s antioksidansima), poznatih po svojem blagotvornom djelovanju, koji ju štite, ali i jačaju te pomažu da se bori protiv učinaka slobodnih radikala na starenje kože.

Proučavajući pojavu starenja koja se odvija pod utjecajem okoline, Laboratoriji Vichy došli su do zaključaka koji su im pomogli stvoriti inovativnu SLOW ÂGE dnevnu njegu, u kojoj su objedinjeni probiotički sastojak bifidus, ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja, koji se u Kini koristi već 2.000 godina, i Vichy mineralizirana termalna voda.

Vichy Slow Age kozmetika 5

Njihova kozmetika koja djeluje na znakove starenja u nastajanju ispitana je na 120 žena, a grupa koja je koristila SLOW ÂGE, za razliku od grupe koja je koristila svoju uobičajenu njegu potvrdila je smanjenje pojave tamnih mrlja, bora na obrazima, gubitka punoće i vidljivosti pora. Velika većina iz grupe koja je koristila SLOW ÂGE prijavila je da im je koža umirenija (97%), glađa (92%) i blistavija (81%) neposredno nakon nanošenja njege, a nakon 8 tjedana 89% je primijetilo da im je koža mekša, 87% je reklo da im je koža zdravija, a 71% da je postala snažnija.

Vichy Slow Age kozmetika 6

Uz pravi proizvod vaša koža imat će svijetlu budućnost, a uz kozmetiku koja djeluje na znakove starenja u nastajanju, ona će starjeti zdravije i polako i ono što činite danas osigurat će vam bolje sutra.


Foto: Vichy, Shutterstock

Preporuka

Zatvori