Kako je “unicorn” estetika postala trend?

Kako je “unicorn”
estetika postala trend?

Unicorn trend

@howtohairgirl

Unicorn vrijeme je stiglo. Nakon što je razigrani, šareni trend zavladao našim tanjurima i sasvim običnu hranu poput tosta i vruće čokolade obojao nježnim pastelnim tonovima, jednaka je romantična estetika inspirirana jednorozima krajem prošle i početkom ove godine zavladala beauty svijetom. Kako je i zašto magičan trend nekad rezerviran za dječje igračke zavladao našim kozmetičkim torbicama i ormarima?

Unicorn trend

@vibrantandpure

Danas, estetika iza unicorn trenda svemu što dotakne donosi magičan odsjaja glittera i paletu pastelnih i jarkih boja, stvarajući jedan neviniji i pozitivniji svijet obojen fantazijom koji nam pruža bijeg od manje šarene svakodnevice. Ipak, jednorozi nisu oduvijek bili obojeni duginim bojama i posuti glitterom. U svojoj dugoj povijest ta izmišljena bića bila su dio različitih svjetova unutar kojih su nosila različita značenja. Kapitalizam i popularna kultura u 20. stoljeću su oko mitske figure jednoroga stvorili neki novi svijet, obojen novom estetikom kakav poznajemo i volimo danas. Šaren, razigran, upečatljiv i neobično privlačan, novi svijet oko izmišljenog lika jednoroga ubrzo je osvojio srca mnogih djevojčica.

Unicorn trend

@federicadelsale

Nevinost i bezbrižnost djetinjstva i djevojaštva i danas se vežu uz prozračnu i pastelnu estetiku proizašlu iz unicorn svijeta. Ipak, nakon što je nekoliko generacija djevojčica preraslo vrijeme igre s jednorozima i lutkama, unicorn estetika obojena pastelnim tonovima ostala je dio njih kao duboku ukorijenjen podsjetnik na neko prošlo, jednostavnije i bezbrižnije doba. Sada, u svijetu odraslih obilježenom brojnim preprekama i izazovima, obavezama i odgovornostima, boje i sjaj unicorn svijeta postale su izlaz iz sivila svakodnevice. Ne tako sjajna stvarnost oko nas Princess Twilight Sparkle iz My Little Pony obitelji pretvorila je u novu beauty inspiraciju.

Unicorn trend

@cheersrachel

Police su ispunili make up proizvodi inspirirani magičnim svijetom jednoroga. Od pastelnih sjenila, ružičastog rumenila, highlightera srebrnog odsjaja, ruževa u jarkim duginim bojama, pastelnim i jarkim bojama za kosu do make up kistova čije su četke obojena pastelnim tonovima, a drške pretvorene u zlatne rogove, unicorn trend osvojio je luksuzne i drogerijske brendove i beauty svijet i svakodnevno nanošenje šminke pretvorio u ritual obojen pozitivnim osjećajem kojem se mnogi svaki dan iznova vesele.

Unicorn trend

@_lipstickandl0ve

Iako se nanošenje blijedoružičastog sjenila s prstohvatom šljokica i zlatnim kistom u ruci čini kao odličan početak dana, kičasta i zabavna unicorn estetika u svijetu odraslih, osim duginih boja, nerijetko donosi i manje poželjnu etiketu djetinjastog. Ipak, s novim beauty proizvodima inspiriranim magičnim jednorozima i njihovim šarenim svijetom koji svakodnevnu pristižu na police dućana, čini se da nostalgije za prošlim vremenima ne nedostaje i da ćemo još neko vrijeme uživati u bezbrižnosti koju donosi ovaj popularni trend i unutar naših kozmetičkih torbica živjeti u unicorn svijetu.

@chitabeseau

@chitabeseau

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori