Tri pletenice za vrući ljetni dan

Pletenica je frizura za kojom često posežemo na plaži zato što je jednostavna za složiti kada nam je kosa zapetljana od soli i vjetra, efektivno je uklanja s vrata, ramena i leđa kad su temperature previsoke, a kreira nedoljive ‘beach waves’ za one koji ih nemaju prirodno. Za najbolje valove spletite je dok je još polumokra na plaži i pričekajte da se osuši, kasnije raspletite i dodajte malo pjene za oblikovanje (bez ispiranja u slatkoj vodi) – večer ćete dočekati s idealnom frizurom.

Neobična kreacija koju možete nositi i danju na plaži, a funkcionira i na večernjem izlasku je ova boho pletenica sastavljena od dva polurepa. Uzmite pramen s lijeve i desne strane glave, neobavezno ga zavrnite i zavežite u rep na tjemenu malom prozirnom gumicom, ponovite to s još dva pramena te od kose iz polurepova spletite pletenicu. Ona može biti i obična iz tri dijela, ili ovakva kakvu vidite na slici. Ona nastaje tako da dio kose iz kojeg želite da nastane pletenica podijelite na dva osnovna dijela, uzmete vanjski pramen iz lijevog dijela te ga prebacite na unutarnju stranu desnog dijela i tako se izmjenjujući strane spuštate do samog kraja pletenice, odnosno dok vam ne ponestane pramenova. Na taj način možete i uplesti cijelu kosu kako vam ne bi smetala na vratu za vrijeme vrućih dana.

Posljednja vrsta pletenice koju predlažemo danas nastaje tako da napravite razdjeljak na stranu te ispletete riblju kost uzimajući pramenove i prateći samo jednu stranu glave. Po završetku riblje kosti možete svu kosu zavezati u visoki rep ili je smotati u neobaveznu punđu. Rasplitanje ove pletenice također će kreirati zanimljive valove i iz dnevne se pretvoriti u pravu ljetnu večernju frizuru.

Foto: Instagram

0