Zelena, u svim nijansama, neočekivana je hit boja za nokte ovog proljeća
Zelena, u svim nijansama, neočekivana je hit boja za nokte ovog proljeća

Zelena, u svim nijansama, neočekivana je
hit boja za nokte ovog proljeća

Konačno smo dočekali i službeni početak proljeća. S njime ostavljamo teške jakne i kapute u ormarima, a zamjenjujemo ih tanjim varijantama. Također, tamne odjevne predmete zamjenjujemo svjetlijima, a mijenja se i naša šminka te lakovi koje stavljamo na nokte. U proljeće obično biramo svijetle i pastelne nijanse jer to nekako paše uz činjenicu da sve cvjeta te da dolazi Uskrs. No ovog proljeća hit je jedna neočekivana boja.

Radi se o zelenoj boji. Nju nekako više vežemo za jesen i zimu jer je često tamna, ali ovog proljeća upravo zelena je jedna od najtraženijih boja u salonima. Da stvar bude još bolja, nijansu možete potpuno prilagoditi sebi jer su apsolutno sve “in”. Bilo da birate tamno zelenu, smaragdnu, boju kadulje ili nešto između, nećete pogriješiti.

Zeleni lak za nokte i simbolika te boje

No što znamo o zelenoj, koja je mnogima omiljena boja? Ona je sekundarna boja, odnosno nastaje miješanjem plave i žute. Ona se često povezivala sa životom i plodnošću, boja je rasta i mladosti. Također, ona je boja spokoja i smirenosti. Ona u svojoj srži i jest boja koja simbolizira proljeće jer simbolizira novi život i sve što se u proljeće zazeleni, ali činjenica je da je u našim krajevima više povezujemo sa zimom i Božićem i baš zato je neočekivano da je sada toliki trend.

Ako ste osoba od tamnih boja, zelena je dovoljno malen ustupak od toga, a svejedno ćete biti u trendu. Ako volite svijetle boje, postoji dovoljno nijansi zelene da možete izabrati neku za sebe. Pa čak i ako volite baš jako upečatljive nokte, postoji nijansa za vas. Također, ta zelena može biti samo na vrhu nokta kao francuska manikura, a možete i samo jedan nokat naglasiti njome.

Zelena boja laka također dobro ide i uz zlatni i uz srebrni nakit. Stoga, nećete njome narušiti svoj uobičajeni stil. Ona može biti nježna i romantična ili edgy, sve ovisi o tome kako ju nosite i koju nijansu ćete izabrati.

Učitati još
Zatvori