Proizvod koji glumica Sydney Sweeney naziva holy grail vjerojatno imate u beauty ormariću

Proizvod koji glumica Sydney Sweeney naziva holy grail vjerojatno imate u beauty ormariću

Kada su u pitanju beauty rutine slavnih osoba, nije neuobičajeno da proizvodi budu izvan dosega, bilo zbog njihove popularnosti ili cijene. Često se događa da pomno moramo birati proizvode koje ćemo isprobati čak i ako se naizgled radi o proizvodima koji bi trebali biti dostupni. Ipak, postoje proizvodi koji se možda već i nalaze u vašem beauty ormariću, a istodobno su voljeni od strane slavnih osoba.

Jedan od tih proizvoda je vazelin s kakao maslacem, omiljeni proizvod trenutno jedne od najpopularnijih glumica Sydney Sweeney. Naime, 24-godišnja glumica, podijelila je s magazinom Harper’s Bazaar u serijalu ‘Go To Bed With Me’ da vazelin najčešće koristi za skidanje šminke, ali i kao noćnu okoloočnu kremu.

Vazelin s kakao maslacem neizostavn je dio beauty rutine Sydney Sweeney

Sydney u videu ističe kako je njena ljubav prema ovom proizvodu počela još u srednjoj školi. Prvo je vazelin nanijela na trepavice i obrve kako bi pospješila njihov rast, no tada je shvatila da joj vazelin uistinu pomaže nježno skinuti šminku s očiju. Možemo reći kako gotovo nitko ne voli grubo trljati oči kada skida šminku i uvijek smo u potrazi za nježnim cleanserima koji će skinuti našu šminku, a pritom nam neće iritirati kožu. Obzirom da je koža oko očiju najosjetljivija, važno je birati nježne i bogate formule koji će lako ukloniti šminku, a vazelin je zasigurno jedan od njih.

Inače, vazelin je cjenovno izrazito pristupačan proizvod, a u povijesti se nazivao i ‘spasitelj kože’. Vazelin se koristio stoljećima u autohtonim zajednicama zbog svojih ljekovitih sastojaka, a 1856. godine kemičar Robert Chesebrough napravio je trademark na ovom proizvodu – i tako je nastao vazelin. Iako je na prvu bio namijenjen ispucanoj i suhoj koži, njegov sastav se pokazao idealnim za ljude s osjetljivom kožom. Kao i mnogi, Sydney ima dosta osjetljivu kožu, a ona sama kaže kako je isprobala doista puno krema i seruma za područje oko očiju, no ni jedna joj nije pomogao kao vazelin. Kroz svoju dugu povijest vazelin se pokazao kao odličan beauty saveznik koji svatko treba imat u svojim beauty ormarićima. Ovaj holy grail proizvod možete pronaći u svim bolje opremljenih drogerijama, ljekarnama, a možete ga naručiti i online putem Notino web shopa.

Foto: Instagram, YouTube

Učitati još
Zatvori