Ana Volk: Razmišljate o anti-age tretmanima? Ovaj je definitivno najbolji

Ana Volk: Razmišljate o anti-age
tretmanima? Ovaj je definitivno najbolji

U moru raznolikih anti-age ili pro-age usluga i tretmana da možete odabrati samo jednu stvar, koja bi to bila? Većini žena je botoks entry. Iskreno, prvi put kada sam odlučila maknuti bore oko očiju (ili kako volim tepati botoksu – čisto preventive radi), odabrala sam botoks i to u mikro dozama. I bila sam prezadovoljna i gotovo nesretna što se nisam ranije za to odlučila (jer preventiva…).

Onda je, nakon manje od tri mjeseca, botoks popustio. Uspjela sam se othrvati tome da ga odmah stavim i poslušala sam svoju dermatologinju koja je rekla da to ne dolazi u obzir dok ne prođe još koji mjesec. Također, savjetovala mi je da to nikako ne radim više od 2-3 puta godišnje jer trebamo biti itekako mudre i razborite – „da nas ne bi zelo“, kako ja volim reći. Odnosno, da ne pretjeramo.

Bez obzira na proizvođača botoksa, odnosno neuromuskularnog modelatora, a postoje svega 3 i svi su vrhunske kvalitete, on ‘drži’ maksimalno šest mjeseci. No, ovisno o vašem stilu života i metabolizmu, nekada može trajati i mnogo kraće. Ja spadam u one s brzim metabolizmom koji vježbaju, znoje se i imaju jaku mimiku lica pa je meni efekt botoksa bio kratkog vijeka.

I sad, tražim ja što ću dalje… I našla sam, you’re welcome! Aparat se zove Ulthera, a kada govorimo o samom tretmanu koristi se izraz Ultherapy. I ako moram odabrati samo jednu jedinu stvar za svoje lice, to je bez razmišljanja – Ultherapy.

Anti-age tretman koji obožavaju brojne hollywoodske zvijezde

Prvi put sam čula za Ultheru kada sam, po ne znam koji put gledala ‘Mad Men‘ i po ne znam koji put se zaljubila u Jona Hamma. Naravno da sam, gledajući seriju, googlala sve o njegovom životu, probala se prisiliti pogledati još neki njegov film (nemojte ni pokušavati i opet  – you’re welcome) i gledala sam apsolutno sve njegove intervjue i nekako došla do njegovog predstavljanja govora Tine Fey na The Hollywood Reporter, Women in Entertainment doručku koji se održava svake godine.

Tina Fey počinje svoj govor, a ja ga slušam i gledam jer – Jon Hamm je tamo negdje u pozadini. I priča Tina o pritisku žena u Hollywoodu da izgledaju lijepo i mladoliko i… boom! – spomene kako ju kod dermatologa savjetuju o, kako Tina kaže pred mnobrojnim hollywoodskim zvijezdama, “the best non invasive way to tighten your skin“ i kaže Ulthera.

Zaboravljam na Jona Hamma i zaljubljujem se u Ultheru. Navodno, svi oni u Hollywoodu koji ne liče jedni drugima poput jaja jajetu koriste upravo Ultheru. Potvrđeno ju koriste i slavne dame poput Jennifer Aniston i Jennifer Lopez. E sad, Tina priča dalje kako to navodno jako boli… To me uopće ne brine, jer za ljepotu se isplati trpjeti (moja razina emancipacije nije proporcionalna mojoj razini boli).

Što je Ultherapy?

Ultherapy je neinvazivno, nekirurško zatezanje kože. Može se raditi na licu (brow lift i jawline), vratu, dekolteu, nadlakticama, stražnjici, trbuhu i iznad koljena. Apsolutni je gold standard za definiciju jawlinea i micanja podbratka, a radi po principu ultrazvučne energije. Ultherapy treba izvoditi dermatolog jer je poznavanje strukture kože i stručno čitanje ultrazvuka ovdje ključno. Ako ultherapy radi dermatolog ništa neće krenuti krivo. Inače Ulthera je medicinski uređaj i od FDA odobren kao nekirurški face lift aparat (jedini takav na svijetu) te je samo liječnicima  dozvoljeno da vrše ultherapy.

S obzirom na to da je Ulthera stvarno fantastična, na tržištu se pojavilo bezbroj kopija. Među njima su i razni HIFU uređaji, koji se često nađu u kozmetičkim salonima, ali nažalost nekad i u liječničkim ordinacijama. Ako se radi o copycatu, prvo što riskirate je novac jer neće biti rezultata, potom riskirate izgled svoga lica jer, ako se tretmani rade kopijama, zdravstveni su rizici brojni.

Naime Ulthera ima više od 20 patenata, a glavni je upravo onaj za UZV što nema niti jedna kopija. Tako da, onaj tko radi s kopijom, zapravo radi naslijepo pa možda pogodi, a možda i ne. Ajmo reći, u karijeri Jona Hamma, Ulthera je poput Mad Mana, a sve drugo je naprosto – sve drugo. Ulthera je gotovo 20 godina na tržištu i nakon dva milijuna zadovoljnih pacijentica još nitko nije izašao ni sa čim efikasnijim, što potkrepljuje i preko pedeset znanstvenih studija.

Ok, a sada ono što vas sve zanima – rezultati!

Prva na listi, to sam već rekla. Dakle, Ulthera će se obračunati s gravitacijom, otvorit će vam oči, zategnuti kožu lica, definirati jawline i smanjiti, ali stvarno vidno smanjiti, podbradak. E sad, nekima su rezultati vidljivi odmah, za vrijeme tretmana. Međutim, za krajnji rezultat treba čekati nekoliko mjeseci. Dobra vijest je što se Ultherapy radi samo jednom u godini ili jednom u 2, 3 godine ovisno o osobi.

Što Ultherapy nema? Nema vremena oporavka, nema iglica, krvi, modrica – ništa. Ako želite, možete odmah na red carpet ili barem na Instagram. Potpuno je prirodna, a i takav je rezultat. Dakle, nema straha da će vam itko reći: „Neeego, stavila si filere, botoks?“ Nope. Iako, nakon Ulthere, ako želite, možete staviti i botoks i filere. Ali da, pitat će vas što ste radili. Mene su čak pitali: „Tko te održava?“ – „Hahah, doktorica Maja is The One.“

Estera je dermatološka poliklinika u koju je pozvana cijela obitelj, od tinejdžera koji imaju problema s aknama, bake koja dolazi na pregled madeža digitalnim dermatoskopom, mame koja će doći na Ultherapy ili Prophilo te tate koji dolazi na elektromagnetsku stimulaciju mišića. Što se tiče estetske dermatologije dobrodošle su žene koje žele podignuti kvalitetu svog životnog standarda kroz minimalno invazivne estetske procedure kojima je glavni cilj prirodnost. Više o poliklinici Estera pročitajte ovdje, ali i na Instagramu i Facebooku

Tekst: Ana Volk, founder Poliklinika Estera

Foto: Sanja Jagatić, Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori