Tri tehnike bojanja kose koje ćete htjeti isprobati

Tri tehnike bojanja kose koje
ćete htjeti isprobati

Kad je riječ o bojanju kose, kraj ljeta i početak jeseni najčešće je doba kada na svojoj frizuri i boji radimo “remont”. Prvo ćemo sigurno ošišati koji centimetar (ako ne i više, prateći aktualne bob i lob trendove) kojem su naškodili sunce i sol, a zatim ćemo pristupiti odabiru nove boje kako bi taj suncem okupan look što dulje zadržali.

U jednom su trenu klasične pramenove kakve pamtimo iz mladosti u potpunosti izgurale tehnike kao što su balayage, ombre, flamboyage, color melting i slično, zapravo donijevši prirodniji pristup bojanju kose, esencijalno zadržavajući sličan princip. Uvijek se radi o bojanju pramenova, ali boje koje se danas biraju savršeno će se stopiti s našom prirodnom kosom, a tehnike samo naglasiti njene kvalitete i sakriti nedostatke.

Kako dobiti savršene pramenove ostaje aktualno pitanje, koje će si neki možda postaviti čim završe godišnji odmori i često izlaganje kose suncu. Zato u nastavku donosimo tri hit tehnike s kojima možete postići najprirodniji look.

Shadow tone

Nešto poput sjenčanja, najnoviji trend u bojanju kose zove se shadow tone. Uključuje strateško bojanje središnjih pramenova u tamniju nijansu kako bi se stvorio prirodni efekt sjene, a najbolje izgleda kada se boja rukama. Želite li postepeno prijeći u tamniju nijansu onda je ovo super opcija.

Midlights

Za razliku od highlights pramenova koji uključuju posvjetljivanje kose i lowlights koji pramenove bojaju u tamniju nijansu od vaše prirodne, midlights su usmjereni na suptilnu toplinu koja kao da je nastala od prirodnog izlaganja kose suncu. Tipično se kombiniraju s tamnijim gornjim i svjetlijim donjim dijelom kako bi stvorili besprijekoran finiš.

Strandlighting

Iako se radi o bojanju pramenova, ova je tehnika vrlo pedantna i ostavlja prirodan look za sve koji žele suptilnu boju u kosu. Uključuje bojanje iznimno tankih pramenova kose koji će se tako puno lakše uklopiti u vašu vlastitu boju kose, prirodno se rasporediti i neće imati naglašen izrast.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori