Trendovi u bojanju kose ove sezone nadahnuti su omiljenim jesenskim pićima

Stigla nam je sezona bundeva, što znači da se vraćaju i dolčevite, gležnjače i oversized kaputi. No, ako vam update garderobe nije dovoljan za jesensku transformaciju, topli jesenski napitci nadahnjuli su trendove u bojanju kose za ovu sezonu. Naime, koloristi crpe inspiraciju izravno od barista. Donosimo vam tri ključne boje koje će se nositi ove sezone, a one su inspirirane jesenskim pićima. Plavuše će svoju boju osvježavati bojom karamele i javorovog sirupa, odnosno pićem maple spice, dok će brinete nositi bogate nijanse vruće čokolade. Naravno, top boja sezone ostaje pumpkin spice koja će vam uljepšati i najružnije, kišne dane.

Trendovi u bojanju kose jesen 2020.

Maple spice

Boja koja će plavušama osigurati toplu zimu i u kosi je maple spice. Ona je savršena za jesenski update frizure kako bi izgledale besprijekorno i onih dana u godini kad nismo konstantno okupane suncem. Maple spice boja kosi pruža toplinu, a uz tonove cimeta, klinčića i đumbira kosi se pruža dodatna dimenzija i dubina. Da bi se postigao ovaj look, oko lica se ostavljaju svjetliji tonovi, dok se kroz ostatak kose nanose tamniji tonovi za osjećaj većeg volumena.

Vruća čokolada

Tijekom hladnijih mjeseci, tamnoj bi kosi moglo nedostajati vlage. Stoga bi ona mogla izgledati dosadno i beživotno. No, najnoviji trend za tamnu kosu nadahnut je vrućom čokoladom i dat će brinetama dodatni sjaj i punoću tijekom ove jeseni i zime. Ovaj se look može postići i preljevom koji daje kosi prekrasnu boju koja izgleda glatko i istinski sjaji. Stručnjaci preporučuju da brinete svakih nekoliko mjeseci odu na preljev kako bi izbjegle beživotni look kose kojoj nedostaje sjaja.

Pumpkin spice

Kako lišće postaje narančasto i tamno crveno, tonovi dragulja počinju dominirati u našim ormarima. Jednako popularna kao i omiljeno jesensko piće je pumpkin spice boja u kosi. Ako k tome ostavite tamniji korijen onda ćete biti u potpunosti u skladu s trendom. Stručnjaci kažu da se ovaj trend usredotočuje na živopisne bakrene tonove s tamnijim nijansama u kosi ili na samom korijenu, za višedimenzionalnu boju. Crveni tonovi potiču sjaj i daju vašem tenu određenu dozu topline.

Foto: Instagram

0