Tehnika za trajno savršene beach valove u kosi

Tehnika za trajno savršene
beach valove u kosi

Jednostavni i opušteni, blagi valovi u kosi stvaraju dinamičnu igru pramenova i daju joj uvijek poželjan volumen. Istovremeno dajući dojam neopterećenosti i stvarajući savršeno nesavršeni izgled, takozvana beach waves frizura u posljednjem desetljeću istaknula se kao najpopularniji odabir i jedan od najistaknutijih beauty trendova.

Jednako savršeni odabir za svakodnevni look i posebne prilike, kosa obogaćena valovima frizura je s kojom bi se mnogi rado probudili. Iako su figaro ili pegla za kosu i malo slanog spreja za kosu sve što vam treba za savršene valove, svakodnevno ponavljanje istog procesa mnogi bi rado zamijenili trajnim rješenjem. Iako su se dosad tek rijetki sretnici budili sa savršenom valovitom frizurom, nova tehnika u svaku kosu unosi savršene valove. Bilo da je vaša kosa ravna ili neposlušna, samo nekoliko sati bit će dovoljno da se sljedećih 3 do 5 mjeseci budite sa savršenim valovima.

NOVA TEHNIKA ZA SAVRŠENE BEACH VALOVE SVAKI DAN

U Los Angelesu, gradu čije su zvijezde valovitu kosu pretvorile u beauty trend desetljeća, sada je nastala i tehnika trajnog postizanja popularnog looka. Salon Striiike osmislio je proces koji zove New Wave.

Kažu kako u samo nekoliko sati kosa može poprimiti blago valovitu teksturu koju će zadržati sljedećih nekoliko mjeseci. Osim promjene teksture, nova metoda uvelike može promijeniti, točnije pojednostaviti, i vašu svakodnevnu beauty rutinu i brigu o kosi. Umjesto sušenja kose fenom, uvijanja figarom ili peglom i nanošenja slanog spreja ili laka za kosu kako bi zadržali izgled i volumen kovrča, sve što treba je nakon pranja raščešljati kosu i ostaviti da se prirodno osuši.

Iako postojanost frizure postignute novom tehnikom podsjeća na popularnu trajnu iz osamdesetih, iz frizerskog salona poručuju kako je konačni rezultat mnogo suptiliniji, a cijeli proces manje štetan za kosu. Ovisno o tipu vaše kose i povijesti prethodnih trajnih tretiranja kose kemikalijama, nova tehnika kroz individualni pristup cijeli proces prilagođava baš vašoj kosi.

Pri korak je odabir debljine spužvastih uvijača (tvistera) s obzirom na veličinu kovrča koju želite postići. Uzimajući u obzir njezin prirodan smjer rasta, kosa se razdjeljuje na pramenove koji se ovijaju oko uvijača. Nakon tvistera, dolazi vrijeme za kemijsko tretiranje kose.

S obzirom na stanje u kojem se vaše kosa nalazi, na nju se nanosi kombinacija različitih preparata. Na kraju, potrebno je još samo temeljito isprati kosu i, po želji, dodati malo kreme za kosu. Zaboravite na fen, figaro i slani sprej, jer kosa mjesecima zadržava trajno savršen izgled blagih valova.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori