Najpopularniji beauty trendovi ovog desetljeća

Svako vrijeme nosi svoje trendove. Kroz desetljeća, unutar ormara izmjenjivali su se različiti krojevi, siluete i novi popularni komadi, a frizure i omiljeni make up lookovi progovarali su o trendovima unutar beauty svijeta. Iako je najistaknutije trendove pojedinog desetljeća najlakše uočiti s vremenskim odmakom koje nam daje širu sliku i potpuni pregled, 2010-e u svojoj su prvoj polovici već jasno istaknule nekoliko beauty favorita koji su, iako njihovo vrijeme još uvijek traje, već obilježili desetljeće u kojem se nalazimo.

POVRATAK GUSTIH OBRVA

Na samom kraju prošlog desetljeća na naslovnicama časopisa pojavila se Cara Delevingne. Ubrzo, Cara je postala miljenica dizajnera i urednika modnih časopisa, novo i svježe lice modnog svijeta i it djevojka čiji smo svaki modni odabir pomno pratili. Više no svojim stilom, Cara se u gomili istaknula svojim prirodno gustim i tamnim obrvama. Ubrzo, novi beauty trend je bio rođen, a nakon godina čupanja i nebrojeno pogrešnih poteza pincetom, guste obrve bile su osvježenje koje je, osim novog izgleda, donijelo jednostavnost u brigu o obrvama i svakodnevnu beauty rutinu, a proizvode za obrve pretvorilo u nezaobilazan dio svake kozmetičke torbice.

NJEŽNI VALOVI KAO POČETAK SVAKE FRIZURE

U 2010-ima savršeno ravnu kosu ostavili smo daleko iza sebe, a blago valovita kosa i prirodne kovrče postali su novi ideal u svijetu kose. Blagi i zamršeni uvojci, osim su najjednostavnija i ultimativna frizura it djevojaka desetljeća u kojem se nalazimo, početak su svake romantične frizure inspirirane boemskim stilom u kojima se spajaju s jednako popularnim pletenicama ili nalaze unutar neurednih pundža. Popularnost blagih uvojaka donijela je i nove popularne beauty proizvode i alate za kosu. Na policama su se tako, umjesto pegle i voska za sjaj savršeno ravne kose, našli figaro, suhi šampon i slični proizvodi koji kosi donose volumen i teksturu.

BRONDE: OMILJENA BOJA IT DJEVOJAKA

Osim valovite kose koja uvijek priziva tople ljetne dane provedene na plaži, još jedan beauty trend istaknuo se u svijetu kose. Popularne tehnike bojanja kose poput balayaga, ombre efekta i palm paintinga u kosu prirodnih brineta unijeli su igru svjetlijih pramenova i stvorili novi trend. Negdje između smeđe i plave smjestila se popularna bronde boja kose koja unosi dinamičnost u jednolične tonove smeđe boje i laska svakoj boji tena. Osim što oživljava kosu, bronde nijansa postignuta tankim pramenovima jednostavna je za održavanje i ne iziskuje česte posjete frizeru.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori