Trajna frizura je retro trend koji će doživjeti veliki povratak u 2021.

Trajna frizura je retro trend koji će
doživjeti veliki povratak u 2021.

Kovrčava shag frizura je u posljednje vrijeme ponovno ‘in‘ te se pojavljuje među top trendovima kada je riječ o frizurama koje će se nositi u 2021. godini. S obzirom na to, ponovno dolazi i do uspona tretmana za kosu za koji nikada nismo mislili da će ponovno ugledati svjetlo dana – trajna. Ponovno pojavljivanje ovog popularnog trenda za kosu iz 80-ih i 90-ih izazvao je naš interes nakon što smo vidjeli kako Emma Stone i Jaime King prisvajaju ovaj stil. To ga je definitivno učinilo najnovijim trendom koji treba isprobati.

Trajna u šik i modernoj verziji za promjenu 2021.

Za kreirati trajnu potrebna je posebna otopina i uvijači koji se nanose na kosu. Uvijači mogu varirati u veličini ovisno o tome koju vrstu kovrča želite. Vrijeme trajanja tretmana također varira. Ono isto tako ovisi o vrsti kovrča, ali i o teksturi vaše kose. Nakon odrađenog tretmana kosa se ispere, no uvijači se još uvijek ne odstranjuju nego se nanosi drugi preparat koji kosu postavlja u željenu formu. Za kraj se uklanjaju uvijači i kosa temeljito ispire. Stručnjaci kažu da, ovisno o vrsti kovrča, trajna može trajati od tri do šest mjeseci. Naravno, što su kovrče čvršće u početku, tim će trajna dulje trajati.

Važno je zapamtiti da barem 48 nakon tretmana ne biste trebali prati kosu. Isto tako, izbjegavajte šišanje netom nakon tretmana jer to bi moglo utjecati na čvrstoću kovrča. Stoga je preporučljivo ošišati se prije samog tretmana. Kako bi vam kovrče bile što ljepše, dobro je uložiti u kvalitetne proizvode koji su posebno kreirani za kovrčavu kosu. Trajna može biti uistinu svestrani look. Čak i dodavanje samo blagih valova kosi koja je inače u potpunosti ravna može olakšati stiliziranje. Upravo zato stručnjaci predviđaju da je ovo trend koji bi mogao još dugo vladati.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori