Ovaj viralni TikTok trend okreće make up rutinu naglavačke i izgleda odlično

Ovaj viralni TikTok trend okreće make up
rutinu naglavačke i izgleda odlično

Beauty entuzijasti na TikToku osmislili su još jedan inventivan pristup ljepoti, točnije šminkanju. Ovaj put se radi o make up trendu koji sugerira da promijenite redoslijed nanošenja proizvoda koje koristite kako biste kreirali savršenu podlogu. Ovaj trend osvanuo je na TikToku još 2020. zahvaljujući korisnici @jarida_. Ona u svom videu koji je pogledam više od sugerira da promijenite cijelu svoju rutinu. Ovaj make up trend uključuje to da nakon hidratantne kreme, kistom nanesete lagani sloj prozirnog pudera u prahu. Potom nanesete sprej za setiranje make upa, ostavite ga da se osuši i onda nanesete primer. Nanošenje tekućeg pudera je posljednji korak, i to je to.

https://www.tiktok.com/@jarida_/video/6798644392237255942?lang=en&sender_device=pc&sender_web_id=6894165034613671429&is_from_webapp=v2

To se protivi skoro svakom beauty savjetu koji smo ikad naučili, ali Jarida tvrdi da je poput magije, a mnogi drugi korisnici s TikToka i make up entuzijastice se slažu s njom. Ona tvrdi da će se tako naneseni make up zadržati na koži čak i do 24 sata bez nakupljanja na pogrešnim mjestima. Ova tehnika šminkanja postoji već godinama. Ona pomaže zapečatiti make up te u kontroliranju sjaja i održavanju glatke teksture kože.

Ovaj TikTok trend za kreiranje savršene podloge nije za one sa suhom kožom

Stručnjaci tvrde da se ova tehnika najčešće koristi za scenske nastupe, za plesače. glazbenike i glumce, pa čak i u bollywoodskim filmovima, gdje glumci ili plesači trebaju podlogu koja će prikriti znoj i koja se neće pomaknuti s mjesta. Odabir make up metode svodi se na osobne preferencije korisnika, stoga ne možete znati koliko će ona biti učinkovita za vas dok ju ne isprobate. Ipak, stručnjaci ne bi preporučili nanošenje podloge na ovaj način ako imate suhu kožu. Nije preporučljivo za sve one čija je koža dehidrirana ili se ljušti.

Isto tako, oni koji pokušavaju postići srednje ili blago prekrivanje, također bi trebali izbjegavati ovu tehniku. Uz to, ako vam je omiljeni sjajni finiš, ovaj TikTok trend vam se vjerojatno neće svidjeti. No, ako ne možete odoljeti potpunom prekrivanju i imate kožu koja je na masnijoj strani, velika je vjerojatnost da će vam se svidjeti. Ovaj viralni TikTok trik nije za svakoga, ali nema štete u tome da ga isprobate kako biste vidjeli što će se dogoditi. Samo se pobrinite da na kraju dana pružite svojoj koži veliku dozu hidratacije.

Foto: Instagram, TikTok

Učitati još
Zatvori