Tantouring je hit tehnika za uspješno samotamnjenje lica

Tantouring je hit tehnika za
uspješno samotamnjenje lica

Gotovo sve vezano uz proces samotamnjenja vam djeluje zastrašujuće? Strah da će vam boja kože ispasti narančasta je realan. Koliko je zapravo previše sredstva za samotamnjenje, što se događa ako ga pogrešno primijenite i mnoga druga pitanja vam padaju na pamet? Ipak, imajte na umu da i ako nešto zeznete, nije kraj svijeta. Vrlo lako možete prikriti bilo kakvu nezgodu na tijelu ako do nje dođe. No, stvari bi mogle postati malo kompliciranije ako zeznete nešto tijekom pokušaja samotamnjenja lica. Bilo kakve pogreške prilikom aplikacije sredstva za samotamnjenje na lice su vrlo uočljive, stoga se sigurno pitate kako uspješno potamniti lice tako da izgledate prirodno brončano i da vam tehnika uspije svaki put? Odgovor na to pitanje je tantouring.

Što je tantouring?

Tantouring je zapravo spoj samotamnjenja i konturiranja, što znači da na lice nanosite sredstvo za samotamnjenje po svom izboru, na ona mjesta na koja bi nanijele i proizvod za konturiranje. To će vam omogućiti preplanuli ten koji želite, a rezultat će izgledati prirodno i trajati duže od bilo kojeg bronzera. U nastavku možete naći upute za pravilno izvođenje tantouring tehnike samotamnjenja lica.

Obavezno pravilno pripremite kožu

Baš kao što biste pripremile kožu cijelog tijela prije sunčanja, tako biste uvijek trebale pripremiti i kožu lica prije primjene sredstva za samotamnjenje. Uklonite šminku, dobro očistite lice i napravite piling kože kako biste odstranile mrtve stanice. Budite nježne da ne bi oštetile zaštitnu barijeru svoje kože.

Odaberite dobar proizvod za samotamnjenje

Konturiranje lica sredstvom za samotamnjenje je lakše i jednostavnije ako odaberete proizvod s bojom. Tako ćete točno vidjeti gdje ste ga nanijele i teže ćete pogriješiti. Ako želite manje definicije, onda proizvod za samotamnjenje držite na licu puno kraće, a ako želite maksimalni intenzitet, pustite ga da djeluje punih osam sati.

Ako nemate sredstvo za samotamnjenje koje je posebno kreirano za korištenje na licu, stručnjaci kažu da nema razloga za brigu jer su formule proizvoda za samotamnjenje za tijelo i lice skoro identične. Oni proizvodi koji su namijenjenji nanošenju na lice mogli bi sadržavati i neke protuupalne sastojke, poput aloe vere, koji pomažu umiriti i hidratizirati kožu, no osnovna formula se ne razlikuje. Ako je vaša koža osjetljiva, stručnjaci preporučuju da isprva isprobate proizvod na jednom manjem mjestu na koži, tek toliko da vidite kako reagira. Tek nakon toga prijeđite na tantouring.

Tehnike nanošenja sredstva za samotamnjenje na lice

Postoje tri načina na koje možete nanijeti sredstvo za samotamnjenje na lice. Onaj koji stručnjaci preferiraju je nanošenje beauty blenderom. Na čistu površinu nanesite sredstvo za samotamnjenje, a potom ga beauty blenderom nanesete na lice tapkanjem. Drugi više vole koristiti kist za konturiranje pa veći kraj kista umoče u sredstvo za samotamnjenje i koriste istu tehniku ​​nanošenja kao i kad konturiraju kremom ili puderom. Treći način uključuje nanošenje prstima – samo pripazite da dobro operete ruke čim završite kako vam i oni ne bi potamnili.

Imajte na umu da tantouring lica ne traje jednako dugo kao i tradicionalno samotamnjenje tijela. Lice je izloženije i podvrgava se temeljitijem čišćenju od ostatka tijela, na svakodnevnoj bazi. Tantouring lica trajat će oko tri ili četiri dana, zato budite spremne ponovo upotrijebiti sredstvo za samotamnjenje svaka tri dana. Između korištenja obavezno obavite temeljito čišćenje i nježan piling lica. Čim ovladate tehnikom tantouringa vaš ten bit će blistav i brončan kroz cijelo ljeto, bez obzira na to koliko vremena proveli na suncu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori