Što učiniti ako niste zadovoljni novom bojom kose?

Što učiniti ako niste
zadovoljni novom bojom kose?

@jessalizzi

Jedna od najefektnijih promjena koja nam donosi osjećaj novog početka i osvježenje ili čak transformaciju izgleda bez sumnje je promjena frizure. Osim osvježenja kojeg ćemo potražiti u slojevima koji unose volumen u našu kosu, šarmantnim šiškama ili nepogrešivom bobu, efektna promjena krije se i u promjeni boje za kosu. Ako već imate iskustva s bojanje kose, zasigurno ste imali iskustva s rezultatima koji nisu bili jednaki onima koje ste zamislili. Od preljeva koji će trajati tek nekoliko tjedana i polutrajnih boja za kosu do popularnih tehnika bojanja kose koje uz pomoć igre pramenova stvaraju efektnu boju, uvijek, a osobito ako ste kosu odlučili obojati sami kod kuće, postoji šansa da će nešto poći po krivu.

@orionvanessa

Kako ukloniti neželjene podtonove i u trenu popraviti sve neželjene rezultate bojanja kose? U nastavku donosimo male trikove velikih frizera koji će vam pomoći da na siguran način posvijetlite pretamnu boju, dodate pigment presvijetloj ili uklonite tople podtonove koji su najčešći neželjeni rezultat bojanja.

AKO VAM JE BOJA PRETAMNA

@orionvanessa

Ako vam je nova boja pretamna, odmah nakon bojanja kose operite kosu šamponom u koji ste umiješali žličicu sode bikarbone. Dobro umasirajte šampon u kosu i ostavite da djeluje pet minuta.

AKO VAM JE BOJA PRESVIJETLA

@saratickle

Ako je vaša nova boja svjetlija od željene, obojajte ju tamnijom bojom. Kako ne biste uništili ljepotu i zdravlje kose, odaberite boju tek nijansu ili dvije tamniju i držite ju pola preporučenog vremena.

AKO VAM BOJA IMA NARANČASTI ODSJAJ

@uni.paris

Narančasti odsjaj jedan je od najčešćih neželjenih efekta koje donosi posvjetljivanje kose, a sve što trebate je ublažiti njegovu toplinu. Rješenje se krije u ljubičastom preljevu ili šamponu koji je jedan od nezaobilaznih proizvoda u rutini za njegu plave kose.

AKO VAM JE KOSA POZELENILA OD BOJANJA

Ako vam je nakon bojanja ili doticaja s vodom punom klora kosa pozelenila, isprobajte intenzivnu masku za kosu. Ako će vam ipak treba nešto jače od maske za kosu, posegnite za starim trikom  – kečapom. Crvena boja suprotstavit će se zelenoj, dok će kiselost pomoći u neutralizaciji reakcije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori