Najbolje maskare koje daju dužinu i volumen trepavicama, a ne stvaraju grudice
Najbolje maskare koje daju dužinu i volumen trepavicama, a ne stvaraju grudice

Najbolje maskare koje daju dužinu i volumen
trepavicama, a ne stvaraju grudice

Ako ste oduvijek voljeli izgled koji maskara daje vašim trepavicama i koje u trenutku postaju super dugačke i guste, no niste voljeli posljedice korištenja maskare, u vidu razmuljanog efekta oko očiju kako sati prolaze, vrijeme je da se upoznate s rješenjem – takozvanom tubing maskarom!

Iako ona nije nešto novo i neviđeno, jer o njoj se pisalo još 2009. godine, beauty zajednica tek počela se konkretnije interesirati i baviti pojmom ‘tubinga’. Prvo što govore za ovu maskaru je da ćete s njome napokon izbjeći dojam panda očiju, a zatim i da se vrlo lako skida (vodom!) te da je idealna za osjetljive tipove očiju.

Pa u čemu je točno tajna ‘tubing’ maskare?

Naravno, u samoj formuli proizvoda… Umjesto voskova i ulja koji se tradicionalno koriste u maskarama, tubing maskara sadrži fleksibilne polimere koji jednakomjerno grle trepavice i za razliku od klasične maskare koja gomila pigmente na trepavicama, oni ih vrlo precizno obavijaju, jednu po jednu, dajući im prekrivanje od 360 stupnjeva i vrlo elegantan izgled. Baš zbog tog efekta zaštitnog sloja oko trepavica, ‘tubing’ maskara na njima traje i traje… Pa uz to što ih vizualno produljuje, također ima postojanost u maniri vodootporne maskare. Idealna je za žene koje se muče s masnim kapcima i preslikavanjem maskare na njih, za žene kojima pojačano suze oči ili one koje s maskarom idu i na vježbanje. Jednom kada se tubing maskara osuši na trepavicama, bilo kakva količina znoja ili suza neće ju razmuljati ispod kapaka i ona će doslovno trajati cijeli dan.

Kako skinuti tubing maskaru?

‘Tubing’ maskaru usporedili smo s onom vodootpornom, no njeno skidanje s trepavica definitivno ne podrazumijeva istu muku. Dapače, vrlo je jednostavno i za ponovno čiste trepavice neće vam trebati čak ni čistač za skidanje make upa s očiju, kao ni izdašna količina vatica. Sve što vam treba su topla voda i vlastiti prsti. U kontaktu s toplom vodom, ‘tube’ oko trepavica doslovno će skliznuti s njih. Jednostavno namočite oči toplom vodom i zatim prstima lagano povučete maskaru s trepavica. Ona će doslovno ostati na vašim prstima, a trepavice će ponovno biti čiste i lišene pigmenta.

Tubing maskare savršena su opcija za žene koje imaju osjetljivo okoloočno područje, koje lako reagira na maskaru i njene ostatke koji se talože na koži. Osim toga, odgovarat će i ženama koje nose leće. A nanošenje je jednako kao i kod drugih maskara – počinjete ju nanositi od same baze trepavica i u cik-cak pokretima izvlačite trepavice. Želite li intenzivniji efekt, jednostavno nanesete još jedan sloj maskare. U nastavku smo izdvojili nekoliko najboljih tubing maskara dostupnih na tržištu.


Foto: Instagram (@maryphillips, @hoskelsa, @lilyaldridge), dm, LAB, M.A.C, Clinique, DHC, Kevyn Aucoin, Bobbi Brown

Učitati još
Zatvori