SPF ulja sve su popularnija, no jesu li zaista jednako sigurna i djelotvorna kao kreme?
SPF ulja sve su popularnija, no jesu li zaista jednako sigurna i djelotvorna kao kreme?

SPF ulja sve su popularnija, no jesu li zaista jednako sigurna i djelotvorna kao kreme?

Čak i da tijekom cijele godine ne obraćate pažnju na zaštitu od sunca, poprilično smo sigurni da ste sada u procesu odabira proizvoda prije odlaska na godišnji odmor. Sreća u nesreći jest ta da vam je uistinu najneophodniji tijekom ljetnih mjeseci kada smo na suncu češće i izlažemo mu veću površinu tijela. Također, pomaže i činjenica da se zaštita od sunca toliko popularizirala da je danas moguće pronaći je u gotovo svemu. Krenuvši od makeup proizvoda do specifičnih teksturi i vrsta aplikatora, poput finih sprejeva, praha i stickova.

No što ako ste navikli sunčati se s uljem i sada kada se želite okrenuti ka zaštiti od sunca ne pronalazite adekvatnu teksturu za sebe? Osim što su fenomenalno mirisala, ulja za sunčanje ostavljala su prekrasan sjaj kože i stvarno je površinski kvalitetno hranila, no njihov najčešće nezamjetan SPF od 3 ili 6 naprosto nije mogao pružiti potrebnu zaštitu od štetnog UV zračenja.

Izgleda da su brendovi imali baš sve to na umu kada su počeli proizvoditi SPF ulja za tijelo!

Što je SPF ulje?

Baš kao što mu samo ime kaže, SPF ulje je proizvod za zaštitu od UV zračenja koje je u formi ulja za sunčanje. Ono sada ima zaštitu širokog spektra, što znači da štiti od UVA i UVB zračenja te nudi vid vodoodbojnosti.

Za razliku od ulja za sunčanje, većinom su na kemijskoj bazi te nude bolju zaštitu od UV zračenja, pritom kožu omekšavaju i njeguju te ostavljaju lagani sjajni finiš.

Koji je benefit korištenja SPF ulja ispred kreme ili losiona?

Najosjetnija razlika je lakoća aplikacije. Većina ulja dolazi u bočici u spreju te se vrlo lako razmazuje po svim dijelovima tijela. Imajte na umu da proizvode u spreju uvijek trebate razmazati po koži, inače riskirate da jedan dio tijela niste zaštitili. S druge strane, ostavlja i seksi sjajni sloj. On će nekome biti plus, drugome minus – izgleda fantastično, no može biti ljepljivo.

Je li SPF ulje jednako djelotvorno kao drugi SPF proizvodi?

Odgovor je: da! Dokle god nanosite dovoljno proizvoda na tijelo i obnavljate ga otprilike svaka dva sata. SPF ulje je jednako djelotvorno koliko i bilo koji drugi SPF proizvod. Naravno, jednako je bitno obnavljati zaštitu i nakon svakog kupanja ili intenzivnijeg znojenja. U slučaju da je vaš SPF kemijski, a većina SPF ulja jest, bilo je aplicirati ga 20-30 minuta prije izlaganja suncu. Toliko vremena je potrebno da se proizvod upije i zaštita ustabili.

Birate li SPF ulje za sebe, gledajte da ima i druge benefite, poput super antioksidativnog sastava. On će dugoročno bolje zaštititi kožu i dati joj sjaj. Neka je obogaćeno i njegujućim uljima, kao i sastojcima za hidrataciju i umirivanje kože. Imate li osjetljivu kožu, birajte hipoalergen proizvod bez parfema. Također, najbolji odabir je uvijek SPF 50 jer iako štiti malo kvalitetnije od SPF-a 30, čini veliku razliku u zaštiti kože kroz godine.

Ono nevezano za inovacije i trendove, najbolji SPF za vas je onaj koji odgovara vašem kožnom tipu i koji ćete rado obnavljati.  Obnavljanje uistinu jest ključ zaštite! U nastavku donosimo SPF ulja za tijelo koja bi vas mogla osvojiti.

Učitati još
Zatvori