Soft crop je najnoviji trend u svijetu kratkih frizura, a može se nositi na bezbroj načina
Soft crop je najnoviji trend u svijetu kratkih frizura, a može se nositi na bezbroj načina

Soft crop je najnoviji trend u svijetu kratkih frizura, a može se nositi na bezbroj načina

Može se reći da je prošla godina bila u znaku kratkih frizura. Upoznali smo se pixie, wixie i raznim bob stilovima u 2023., a u 2024. godini trenutno najtraženijim frizurama u salonima pridružio se novi trend, koji se naziva soft crop. Nježna je to, gotovo zapuštena interpretacija bezvremenskog, klasičnog šišanja. Oštri rubovi daju mu dojam zapuštenosti, za razliku od svježeg izgleda ravno iz salona. To je stil definiran mekom siluetom i nalikuje frizuri Linde Evangeliste koji je postao njezin prepoznatljiv izgled u 90-ima.

Linda Evangelista
Linda Evangelista

Inspiracija iz prošlosti i sadašnjosti

Mogli biste pretpostaviti da je stil poput ovog prilično jednodimenzionalan, no stručnjaci objašnjavaju da mekani vrhovi i duljina kroja omogućuju iznenađujuće svestran stil. Možete ga nositi prebačenog na jednu stranu ili zabačenog straga kao što ga voli nositi Gen Z za zabavniji look. Također, počešljan prema naprijed stvara iluziju šiški. Inspiraciju možete pronaći i u izgledima modela Iris Law i glumice Drew Barrymore iz 90-ih.

Iris Law
Iris Law

Kako postići soft crop?

Ovaj stil se najbolje postiže šišanjem suhe kose kako bi se stvorila tekstura, konturirale pojedinačne crte i uklonila težina gdje je to potrebno. Soft crop također se može pametno prilagoditi svakom obliku lica – ovo nije izgled koji odgovara svima. Na primjer, ostavljanje duže kose na rubovima znači da se može zataknuti iza uha, što omekšava stil oko linije očiju. Sve što vam treba za održavanje ove frizure je sprej za teksturu koji će pomoći u stvaranju prirodnog, razbarušenog finiša ili gel za mokar, zalizani izgled.

Jednostavna i chic frizura

Soft crop možemo okarakterizirati kao upgrade pixie frizure, a savršeno izgleda u kombinaciji s prevelikim kaputima i dolčevitama. Prirodan, neuredan i nudi pravu količinu dimenzie, to je frizura koja doista govori sama za sebe. Ipak, najbolje od svega je što nema potrebe za sušilom za kosu i pretjeranim stiliziranjem. Soft crop je jednostavan i chic stil za koji nije potrebno uložiti puno vremena i truda.

Foto: Profimedia, Instagram (@frankie_inv)

Učitati još
Zatvori