Kako se pomladiti šminkom? Imamo 4 jednostavna načina
Kako se pomladiti šminkom? Imamo 4 jednostavna načina

Kako se pomladiti šminkom? Imamo 4
jednostavna načina

Mladolik izgled nekako je vječni ideal kojem mnogi teže. Ako nas pitate, starenje je daleko od nečeg lošeg, bore su dokaz da smo se puno smijali, plakali i mrštili, a sjeda kosa svima daje dozu zrelosti. Ipak, jasno nam je – svi se ponekad žele osjećati mlađe, a samim time žele i izgledati mlađe. Dugotrajan efekt (bez kirurgije) može se dobiti samo ako dovoljno rano krenete s pravilnom skincare rutinom. Za onaj kratkoročni tu je šminka.

Upravo ova druga stavka tema je ovog teksta. Raspisali smo četiri načina kako vam šminka može pomoći da se pomladite. Stvar je u malim trikovima, pozicioniranju proizvoda te biranju pravih nijansi. Recimo, već pravilno izabrano rumenilo može vam skinuti nekoliko godina s lica. No više o tome u nastavku…

Pravilno nanesite hidratantnu kremu

Ključ dobrog izgleda i šminke koja ne izgleda kao maska je pravilna priprema i njega kože. Hidratantnu kremu treba koristiti svaki dan, ako je stavljate prije šminkanja, nanesite ju na vlažnu kožu. Tako ćete je lakše umasirati, a i imat ćete osjećaj kao da ste na tretmanu.

Birajte kremaste proizvode

Kremasti proizvodi s razlogom su postali golemi hit 2022. godine. Oni na koži izgledaju puno prirodnije jer se stapaju s njome i ne “sjede” na koži kao proizvodi u kamenu ili prahu. Kremasti proizvodi koži će dati dodatan zdravi sjaj, a to svi želimo.

Obratite pozornost na to gdje nanosite koji proizvod

Pravilno pozicioniranje proizvoda na licu može vam maknuti nekoliko godina. Ključno je da ne pretjerate ni s čim i da proizvode nanosite samo gdje treba, a ne na cijelo lice. Recimo, bronzer ćete nanijeti na najvišu točku donjeg dijela jagodice. Rumenilo će ići na sredinu obraza. To će dati iluziju podignutih jagodica. Ako želite “podići” i kapke jednostavno bronzer i rumenilo nanesite i na pregibe očiju.

Budite izbirljivi s rumenilom

Ponovno se ovdje fokusirajte na kremasta rumenila jer ona izgledaju prirodno. Također, birajte ružičaste nijanse jer one pomlađuju. Kako biste postigli prirodan i mladolik efekt rumenila nanosite s opuštenim licem, nikako dok se smijete.

FOTO: Instagram (@taylorlashae, @claudiasplanet_)

Učitati još
Zatvori