Kako puštati šiške bez stresa?

Kako puštati šiške bez stresa?

A post shared by meganellaby (@meganellaby) on

Šiške su jedan od omiljenih beauty dodataka koje žene jednostavno obožavaju iako se relativno teško odlučiti na takav rez. Odlično osvježavaju svaki styling i izvrsno se nose kako u svakodnevnim kombinacijama, tako i na crvenom tepihu.

No, svatko ponekad poželi promijeniti frizuru, a kada su šiške u pitanju, proces je dugotrajan. Nije nimalo jednostavno dočekati da kratko ošišane šiške pretvorite u duge i uredne pramenove koje je jednostavno ukloniti s lica. Dok one izrastu u željenu dužinu čini se da prođe cijela vječnost. A agonija s kojom se pritom suočavamo nije mala.

Ono što je najviše zastrašujuće je prijelazna faza koja predugo traje i ne izgleda nimalo privlačno. Tijekom nešišanja, šiške izgube formu i djeluju nedefinirano. S takvim šiškama kao da smo se pozdravile sa stilom. Ipak, postoji nekoliko trikova koji će nam olakšati taj nimalo ugodan period. Uz malo mašte i spretnosti naša frizura može izgledati lijepo i stilizirano.

Šišajte ih u prijelaznoj fazi

Kako šiške ne bi izgledale neuredno, konzultirajte se s iskusnim frizerom koji neće uništiti vaš trud “puštanja” kose već će šiške uz nekoliko vještih poteza škarama definirati i prilagoditi obliku lica. Dobro je pritom odlučiti se za onu varijantu s tanjim krajevima koji padaju prema jagodicama lica dok su na prednjem dijelu nešto kraći. Tako ćete ih lakše uklopiti u bilo koju frizuru. Ovakve šiške moći ćete kombinirati i uz styling s raspuštenom i sa skupljenom kosom.

A post shared by Gigi Mae Ringel (@gigiringel) on

Uvijajte i kovrčajte

Uz kvalitetnu peglu za kosu i električne uvijače uvijek možete u vrlo kratkom vremenu stilizirati šiške i pretvoriti ih u vrlo privlačan detalj. Kovrčama obogatite i ostatak kose. Tako ćete postići pravi efekt zavodljivosti i razigranog stila urbane cure.

Poigrajte se detaljima

Prikopčajte ih zanimljivim ukosnicama ostatku kose ili ih ukomponirajte sa svilenom vrpcom i uz osmijeh nosite romantični stil koji tako dobro stoji proljeću. Možete ih lukavo ukrotiti i podignutim sunčanim naočalama. Šetnje, čavrljanje s prijateljicama i vikend putovanja idealne su prilike za ovakvo poigravanja šiškama.

Stilizirajte ih

Od njih napravite simpatične pužiće, pletenice ili ih natapirate prema nazad i ostatak kose povežite u elegantni konjski rep.

Nosite ih na stranu

Jedno od najboljih rješenja je začešljati ih na stranu. Tako ćete postići voluminoznost kose, praktično se održava i trebat će vam samo nekoliko minuta nakon što operet kosu kako bi složili frizuru koju možete nositi u svakoj prilici. Uz njih ćete izgledati bezbrižno i elegantno. Sve u jednom. Stoga je ovo odličan način da zablistate i u dnevnim i u večernjim izdanjima.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori