Simona Antonović: Kako nositi Pantone boju godine u make upu?

Klasična plava je boja koju je Pantone institut odabrao za boju 2020. godine.

Simbolizira zaštitu, stabilnost, mir i samopouzdanje, kao i poticanje dubokog razmišljanja, otvorene svijesti i komunikacije. U neočekivanom preokretu događaja, Pantone je također odlučio okarakterizirati ovu boju godine drugim senzornim iskustvima. Klasično plava boja dolazi nakon Pantone boje godine Living Coral, a najavljena je uz „multi senzorno iskustvo“, uključujući vid, zvuk, teksturu, miris i okus. To je prva multi senzorna boja u povijesti, a brend nudi načine povezivanja boje sa svakim od svojih pet osjetila (osjeća se poput baršuna i ima eleganciju).

Plava boja oduvijek je bila dio make up rutina žena diljem svijeta. To je jedna od boja koja može poslužiti kao primarna boja i okosnica make upa ili se može koristiti kao dodatak, izuzetak i element iznenađenja.

Kvalitetan smokey eyes uvijek može uklopiti klasičnu plavu boju. Baršunasti ili metalik plavi moment na očima uvijek može privući pozornost. Naravno, može biti suptilan, i u kombinaciji s nešto tamnijim nijansama, a može biti i vrlo eklektičan u kombinaciji s ljubičastom pa čak suprotnom bojom poput žute. Sve ovisi o tome koliko ste spremni eksperimentirati i za koju prigodu.

Jednostavni grafički elementi na kapcima uvijek su IN, a to može biti i ravni potez tuša za oči, tik uz sami rub trepavica. Tu se također možete igrati s nijansama i svjetlinama plavog tuša za oči, kao i kombinirati ga sa zanimljivim dodacima koji će zaigrati na donjem dijelu kapka.

Vjerujem da svaka od nas ima makar jednu plavu maskaru negdje u nekoj ladici, polici ili kozmetičkoj torbici. Upravo je plava maskara odmak od klasične crne, ali i dalje stoji u svačijoj sigurnoj zoni. Nanesite plavu maskaru i na donje trepavice kako biste dodatno naglasili boju očiju, ali pripazite na temeljitu pripremu i prekrivanje podočnjaka, kako ne biste dobili efekt umornih očiju.

Jedan od najjednostavnijih načina za nošenje klasične plave je lak za nokte. Može se kombinirati s bilo kojom odjevnom kombinacijom, tek je mali dodatak boje na noktima i lako može poslužiti kao prijelazni element u odvažnije make up ideje.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: IMaxTree, Chanel

0