Simona Antonović: Kako istaknuti oči ove sezone?

Glavni izazov sjajnih, glossy tekstura koje često viđamo u beauty editorijalima, je kako nositi ovaj zanimljivi trend u svakodnevnom životu. Istaknite oči glossy teksturama.

Postoje brojni proizvodi kremastih, tekućih pa i kompaktnih formi koji daju visoki sjaj, a moguće ih je kombinirati i sa suhim sjenilima. Kombinacija suhih sjenila i kremastih tekstura dolazi s velikim izazovom – nakupljanje boje i proizvoda u pregibima ali i neuredno te neprecizno nošenje.

U ovom slučaju neuredno je ono što se traži. Ne postoji način da se ove kombinacije fiksiraju i očuvaju tijekom nošenja. Prvo je potrebno nanijeti sjenilo na kapke, u obliku kojem želite. Zatim prstima nanesite sjajni završetak, od sredine kapka prema vanjskim rubovima. Umjesto prstiju možete koristiti i sintetičke plosnate kistove. Make Cosmetics Face Gloss je prozirni gel koji se može koristiti na bilo kojem dijelu lica. Pogodan je za korištenje na osjetljivim očima jer ne sadrži parabene, nema mirisa, hipoalergenski je i pritom nije testiran na životinjama te je veganski proizvod

Osjećate li se kreativno i imate malo vremena za izdvojiti, napravite svoje sjajno sjenilo. Na stražnjem dijelu ruke pomiješajte pigment ili sjenilo s kremastim proizvodom, zatim na isti način nanesite na kapke.

Ako želite nešto sofisticiraniji look, s puno manje razmazivanja i neurednog izgleda, definirajte oči vodootopornom olovkom za oči. Sjaj nanesite nakon što se olovka fiksira. Na sve to dodajte još i dva sloja maskare za otvoreniji i istaknutiji pogled. Šljokice u prozirnom gelu uvijek dobro dođu. Glossier Glitter Gelee šljokice mogu djelovati izazovno za nanošenje, ali je ključ u korištenju pravih alata na prvi način. Najbolje se nanosti prstima i moguće ga je nanositi tapkanjem ili razmazivanjem.

Želite li smanjiti mogućnost nakupljanja boje i proizvoda, okrenite se proizvodima koji imaju duo efekt – sjaj i boju. Ovaj tip proizvoda će dati manje „stakleni“ izgled, ali će zato reflektirati zrake sunca i biti postojani tijekom dana. Colourpop We Jammin’ Jelly Much Shadow, daje visoki sjaj, dolazi u pregršt veselih nijansi koje će odlično izgledati u vrijeme preplanule puti. 

Stakleni sjaj i dašak boje daju 3ina The Eye Gloss 500, sjajila za oči. Dolaze u pakiranju sa spužvastim, sfernim aplikatorom i daju pastelnu nijansu visokog sjaja. Nisu testirani na životinjama, ne sadrže parabene i veganski su proizvod.

Kremaste teksture visokog, metalnog sjaja daju sjenila poput Cover FX Shimmer Veil kremastih sjenila, ali i Stila Glitter&Glow Liquid Eye Shadow.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: IMaxTree

0