7 najboljih: Serumi za rast obrva koji stvarno djeluju
7 najboljih: Serumi za rast obrva koji stvarno djeluju

7 najboljih: Serumi za rast obrva
koji stvarno djeluju

Muče vas tanke obrve ili ste jedna od mnogih kojima su tanke obrve posljedica generacije pretjeranog čupanja? Trendovi obrva, kao što su razbarušene obrve ili laminacija obrva zahtijevaju punije i gušće obrve. No što ako ih želite isprobati, a baš i niste obdarene obrvama? Rješenje su serumi i ulja za rast obrva. Razvijeni poput seruma za trepavice, ovi proizvodi pomažu rastu dlačica na obrvama.

Obrve postaju sve rijeđe kako starimo, pa će vam stjecanje navike nanošenja seruma za obrve pomoći i u tome. Nažalost, rast obrva sporiji je od rasta ostalih dlačica. Nema sumnje da će vam serumi za poboljšanje rasta obrva pomoći na putu ponovnog rasta obrva.

Djeluju li serumi za obrve doista?

Možda ste već uključili serume za trepavice u svoju svakodnevnu rutinu ljepote i uživate u rezultatima uz dosljednu upotrebu. Kao i serumi za trepavice, serumi za obrve zahtijevaju sličnu razinu predanosti.

Većina seruma za obrve pomaže ojačati i nahraniti vaše obrve, omogućujući im da postanu gušće. Sastojci poput peptida, biotina i ulja pomoći će vam u tome – ali, u konačnici, ključna je dosljednost. Ako ih prestanete svakodnevno koristiti, prirodni ciklus rasta vratit će se na stanje prije nanošenja seruma za obrve. Trebat će otprilike 12 tjedana, poput rutine njege kože, da se primijeti bilo kakva razlika, stoga držite se toga. Ne možete stvoriti dodatne folikule dlake, jer je to unaprijed određeno, ali ako imate prirodno tanke obrve, dlačice koje imate možete učiniti gušćima ili ako ste pretjerano čupali obrve, tada im možete pomoći da se vrate na pravi put.

Što potiče rast dlačica na obrvama?

Iako postoji malo dokaza koji se izravno odnose na rast obrva, postoje studije o redovitom masiranju vlasišta kako bi se potaknula gustoća. Imajući ovo na umu, korištenje hranjivog ulja i redovito masiranje područja obrva može pomoći u stimuliranju gustine dlačica na obrvama. Kombinacija masaže s uljem može ojačati zdravlje obrva, potaknuti ih da rastu i dati im priliku da postanu otpornije. Redovita primjena vitamina i drugih sastojaka koji se često nalaze u serumima, poput peptida, keratina i biotina, može pomoći da vaše obrve postanu gušće i jače.

Pomaže li ricinusovo ulje u rastu obrva?

Ricinusovo ulje se od davnina koristi kao prirodni lijek protiv gubitka kose. Iako nema stvarnih dokaza koji bi poduprli ricinusovo ulje kao tretman za rast obrva, ricinolna kiselina, kemijski spoj koji se nalazi u ricinusovom ulju, može pomoći u liječenju gubitka kose, tako da nema štete ako ga isprobate kao tretman za rast obrva. Poput ricinusovog ulja, druga hidratantna prirodna ulja, poput badema, lavande i ružmarina, također mogu pomoći u poboljšanju zdravlja dlačica na obrvama, a zauzvrat pomažu da dlake na obrvama postanu gušće i jače.

Ako niste pobornik prirodnih varijanti, u nastavku donosimo najbolje serume za obrve koji stvarno djeluju.

Foto: Instagram (@marinedauchez, @k.els.e.y, @bambilegit),
Cult Beauty, LAB, Beauty Bay, Look Fantastic

Učitati još
Zatvori