Najbolji serumi za mješovitu kožu
Najbolji serumi za mješovitu kožu

Najbolji serumi za mješovitu kožu

Već smo puno pisali o masnoj i suhoj koži. Popisali smo gotovo sve moguće skincare proizvode za ova dva tipa kože, našli smo najbolje za njih, a sada je vrijeme da se posvetimo mješovitoj koži. Za nju je možda i najteže pronaći pravu rutinu. Teško je naći proizvode kada vam se dio lica pretjerano masti, a drugi dio je suh.

Za početak, kakva je to mješovita koža? Koža je to koja je na nekim dijelovima suha, a na drugima masna. Masnija je obično T zona, odnosno nos, čelo i brada. Ostatak lica je suhog tipa. Uz to, ljudi s mješovitom kožom mogu imati veće pore od drugih jer su one otvorenije nego kod drugih tipova kože.

Učinkoviti serumi za mješovitu kožu

Trebaju vam proizvodi koji će hidratizirati suhe dijelove lica, a koji neće dodatno zamastiti kožu. Hidratizacija potrebna suhim dijelovima lica obično dolazi od bogatih krema, no takve kreme obično su preteške za masnu kožu i naprosto ne funkcioniraju za one koji imaju mješovitu kožu.

No nije sve izgubljeno, srećom postoje skincare proizvodi i sastojci koji mogu pomoći. Ovdje u priču dolaze serumi za mješovitu kožu, najbolji za ovaj tip kože su oni koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Ona na sebe može vezati golemu količinu vlage, čak tisuću puta svoje težine, a ne masti kožu.

Serum ćete nanositi nakon što očistite kožu, dobro je i da ona bude malo vlažna kako bi hijaluronska kiselina mogla odmah na sebe privući tu površinsku vlagu. Na nju ćete onda nanijeti hidratantnu kremu. Nažalost, vrlo je vjerojatno da će vam trebati dvije različite hidratantne kreme za masne dijelove kože i suhe, ali jednom kada uspostavite tu rutinu, koža će vam biti zahvalna.

Naposljetku ćete, naravno, nanijeti SPF koji i inače koristite i nakon toga možete nanijeti šminku. Ipak, serumi za mješovitu kožu među najbitnijim su koracima ako želite ujednačiti ten i hidratizirati kožu, jer čak i onaj masni dio može biti dehidriran, a to ne želite jer uzrokuje dodatnu proizvodnju masnoća. Stoga, u nastavku donosimo najbolje serume s hijaluronskom kiselinom.

FOTO: Instagram (@lanaleroy, @skin.by.alice), Cult Beauty, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori