Veliki povratak sedefaste manikure: Retro trend koji ćemo nositi cijele godine
Veliki povratak sedefaste manikure: Retro trend koji ćemo nositi cijele godine

Veliki povratak sedefaste manikure: Retro trend
koji ćemo nositi cijele godine

Kada nam netko spomene sedefaste lakove za nokte, neupitno se javljaju sjećanja na nokte kakve su imale naše mame i bake u 80-ima. Bila je to ona bijela sjajna boja laka, koja se obično izgulila u nekoliko sati od nanošenja. Ako je netko bio avanturističan, tu je bio sedefasti lak s primjesom ružičaste ili lila boje. Ovaj trend, kao i mnogi drugi, vraća se na velika vrata.

Jasno nam je, zvuči zastrašujuće, srećom ova moderna sedefasta manikura daleko je od one koje se sjećamo. Ona je suptilna, elegantna, odlično stoji i dugim i kratkim noktima, na svijetloj i tamnoj puti. Ona, napokon, ne izgleda kao da smo nokte nalakirale sjajnim korektorom. Osim toga, postojanija je nego osamdesetih, pogotovo ako idete na trajni lak.

Moderna sedefasta manikura

Ovu modernu sedefastu manikuru karakterizira blagi sjaj. Ona je nosiva svakodnevno, ali i u svečanijim prilikama. Osim što stoji svim dužinama, ova manikura odlično izgleda i na svim oblicima noktiju. Ona je definicija ženstvene i nježne manikure. Istovremeno je decentna i statement i zato nam se sviđa, uklapa se u svačiji stil.

Ako radite trajni lak, dovoljno je da izaberete baznu boju koja je obično nježno roza ili nude, na to ide sloj krom praha te na kraju sjaj. S obzirom na popularnost glazed donut noktiju koje je proslavila Hailey Bieber prošle godine, ne čudi što se sedef vratio u modu. Podsjećamo, njezina manikura imala je bijelu podlogu i bila je sličnija originalnim sedefastim manikurama. Ovo sada je updateana i nosivija verzija za sve one kojima je njezina bila ipak malo “presvadbasta”.

Ako, pak, nokte radite same doma, ne očajavajte. U nastavku teksta donosimo nekoliko lakova koji će dati jednaki efekt i s kojima će nokti izgledati jednako lijepo. Pobrinuli smo se da uključimo lakove koji će trajati dulje od tek nekoliko sati i koji su visokog sjaja.

sedefasta manikura
Chanel - Sunlight
sedefasta manikura
OPI - Merry & Ice
sedefasta manikura
OPI - Throw Me A Kiss
sedefasta manikura
Essie - Last nightie

FOTO: Instagram (@alyxlippiatt), Chanel, OPI, Essie

Učitati još
Zatvori