Kako odabrati savršenu maskaru za svoje trepavice?

Kako odabrati savršenu maskaru
za svoje trepavice?

Kao dio svakodnevne make up rutine, maskara je jedan od najpopularnijih make up proizvoda koji svoje mjesto ima rezervirano u baš svakoj beauty kolekciji i kozmetičkoj torbici. Jednostavan premaz boje na našim trepavicama stvara wow efekt koji otvara pogled i naglašava naše oči zbog čega se ističe kao poželjan dodatak svakom, čak i najjednostavnijem no make make up looku u neutralnim tonovima, dok je glamurozn make up nezamisliv bez darežljivog nanosa maskare i naglašenih trepavica. Baš kao što naša potraga za onom savršenom maskarom nikad ne prestaje, beauty brendovi nikad ne odustaju od izazova kreiranja najbolje maskare u kojoj ćemo pronaći svojeg apsolutnog make up favorita. Od novih formula do inovativnih aplikatora, svaka nova maskara donosi nešto novo, ali uvijek s istim obećanjem maksimalnog naglašavanja volumena i dužine kako bih se stvorio onaj wow efekt. Ako imate osjećaj da ste već isprobali sve maskare, ali još uvijek niste pronašli onu savršenu, problem se možda krije u biranju krivih maskara.

SAVRŠENA MASKARA ZA SVAKI TIP TREPAVICA

Baš kao što biramo tekući puder s obzirom na tip kože ili ruževe, sjenila i druge make up proizvode u boji s obzirom na nijansu našeg tena ili boju naših očiju, maskaru bismo trebali birate prema tipu trepavica. Bilo da su vaše trepavice duge ili kratke, guste ili rijetke, ravne ili prirodno uvinuti, u beauty svijetu već postoji maskara koja će vašim trepavicama dati onaj wow efekt. Sve što trebate je odabrati aplikator koji može izvući maksimum iz vaših trepavica.

ZA KRATKE TREPAVICE

Ako su vaše trepavice kratke, ono što tražite je maskara koja će im dati efekt dužine. Maskare s manjim ili plastičnim aplikatorima su vaš najbolji izbor.

ZA DUGE TREPAVICE

Samo zato što već imate duge trepavice, ne znači da ih ne želite dodatno naglasiti. Vaš izbor su maskare koje trepavicama daju dodatni volumen i naglašavaju njihovu dužinu. Ono na što trebate obratiti pažnju je formula same maskare. Kako biste izbjegli preslikavanje maskare na kapke ili ispod očiju, birajte vodootporne maskare koje se brz suše.

ZA RIJETKE TREPAVICE

Ako imate rijetke trepavice, sve što tražite u maskari je volumen, volumen, volumen! Svoju savršenu maskaru pronađite među maskarama s velikim aplikatorom uz pomoću kojeg ćete lako stvoriti volumen. Ako su vam trepavice sklone sljepljivanju nakon nekoliko nanosa, uvijek birajte maskaru s velikim, ali plastičnim aplikatorom.

ZA GUSTE TREPAVICE

Gustim trepavicama definitivno ne nedostaje volumena, ali su istovremeno vrlo sklone sljepljivanju zbog čega je glavni izazov pronaći maskaru koja će ih razdvojiti i naglasiti njihovu dužinu. Za najbolje razdvajanje i najbolju kontrolu prilikom nanošenja, birajte manje aplikatore ili sve popularnije tubing maskare koje se ističu kao najbolji mogući odgovor za guste trepavice.

ZA RAVNE TREPAVICE

Za onaj ultimativni efekt uvijenih trepavica, ravnim trepavicama treba maskara čija je formula vodootporna i suha, ali ne i preteška kako bismo stvorili uvijeni efekt i zadržali ga tijekom cijelog dana.

ZA UVINUTE TREPAVICE

Prirodno uvinute trepavice neće zahtijevaju mnogo. Ipak, i za njih postoji tip maskare koji će im odgovarati više od drugih. Kako biste stvorili onaj wow efekt, birajte maskare čija je tekstura rijetka i mokra zbog čega je iznimno jednostavna za nanošenje. Što se aplikatora tiče, birajte one s plastičnom i dužom četkicom. Još jedan trik koji će vam pomoći ako imate uvinute trepavice je da ih prije nanošenja maskare raščešljate aplikatorom bez maskare.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori