Sand Hair je novi balayage za proljeće i ljeto

Sand Hair je novi balayage za
proljeće i ljeto

Topliji dani često probude želju za promjenom boje kose, a najtraženije transformacije u frizerskim salonima diljem Amerike trenutno su one iz tamnijih u svijetlije tonove, koji u proljetnim danima licu daju vedrinu, ali i mladenački dojam. Balayage je i dalje tehnika broj 1 po popularnosti, a jedino što se mijenja su tonovi koji se koriste prilikom stvaranja onih divnih prelijevajućih stilova u kosi. Najnoviji balayage trend zove se Sand Hair i pomogla ga je definirati Christine McMillen, osnivačica njujorškog salona na Lower East Sideu koji je poznat po svom imenu Love, Dunette.

Sand Hair

Prvi primjer Sand Hair balayagea objavila je na svom Instagram profilu, a već dan-dva kasnije, njen su primjer popratili i drugi saloni. Christine ga je stvorila na prirodnoj svijetlo smeđoj kosi, koju je transformirala u multidimenzionalnu tamnu blond boju, a pramenovi su jedan po jedan rađeni ručno. Finalni dojam boje pomogli su zaključiti srednje blond tonovi koje je Christine imenovala kao ‘mirage’, ‘Irish creme’ i ‘butter cream’. Cijeli proces trajao je dva i pol sata, no poznata stilistica ističe kako je to vrlo individualno i može potrajati više na bilo kojoj drugoj ženi s tamnijom bojom kose.

Ovaj balayage trebao bi podsjećati na tonove pješčanih plaža, a Christine će reći kako je riječ o dovoljno plavoj boji kose, bez da je pretjerano intenzivna ili presvijetla u odnosu na ton kože.

Kako sve frizerski stilisti interpretiraju Sand Hair ovih dana, provjerite na Instagramu po hashtagu #sandhair.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori