Šamponi bez sulfata: Izdvojili smo naših 11 favorita za zdraviju i sjajniju kosu
Šamponi bez sulfata: Izdvojili smo naših 11 favorita za zdraviju i sjajniju kosu

Šamponi bez sulfata: Izdvojili smo naših 11 favorita za zdraviju i sjajniju kosu

Sve više ljudi prepoznaje važnost korištenja blagih i prirodnih proizvoda za njegu kose. Šamponi bez sulfata postali su popularni u posljednjih nekoliko godina, i to s dobrim razlogom.  No, što su zapravo sulfati, zašto ih izbjegavati i koje su prednosti korištenja šampona bez sulfata? U nastavku vam donosimo sve potrebne informacije.

Što su sulfati?

Sulfati su snažni deterdženti i sredstva koja stvaraju pjenu i često se koriste u šamponima i drugim proizvodima za čišćenje. Najčešći sulfati su natrijev lauril sulfat (SLS) i natrijev lauret sulfat (SLES). Njihova je glavna uloga ukloniti prljavštinu, ulja i druge nečistoće s kose i vlasišta, stvarajući bogatu pjenu koja olakšava čišćenje.

Zašto izbjegavati sulfate?

Iako sulfati učinkovito čiste kosu, oni također mogu biti previše agresivni, posebno za one s osjetljivim vlasištem ili oštećenom kosom.

Prednosti šampona bez sulfata

Korištenje šampona bez sulfata može donijeti mnoge prednosti za zdravlje vaše kose i vlasišta kao što je nježnije čišćenje bez uklanjanja prirodnih ulja. Ovi šamponi su idealni za osobe s osjetljivim vlasištem jer smanjuju rizik od iritacije i svrbeža. Također, pomažu u održavanju prirodne ravnoteže ulja na vlasištu, što može rezultirati zdravijom i sjajnijom kosom. A ako bojate kosu, šamponi bez sulfata pomažu u očuvanju boje, čineći je postojanijom.

Journal favoriti

Iako možda ne stvaraju bogatu pjenu kao konvencionalni šamponi, njihovo blago čišćenje i hidratantna svojstva čine ih odličnim izborom za sve koji žele zdraviju, sjajniju i ljepšu kosu, stoga smo izdvojili nekoliko naših favorita.

Foto: Instagram (@pollyhey, @augustinusbader)

Učitati još
Zatvori