Otkrijte zašto je ova rukavica za piling postala viralni beauty trend

Otkrijte zašto je ova rukavica za piling
postala viralni beauty trend

https://www.instagram.com/p/BzrEM_kprKe/?utm_source=ig_web_copy_link

Prije nego što je postojala CC krema ili kompaktni puder i prije nego što je rutina njege kože od 10 koraka zavladala beauty svijetom, Korejci su bili fokusirani na piling tijela. Dok se jedni okreću luksuznijim proizvodima i visoko-tehnološkim uređajima za kvalitetno obavljanje pilinga kože, većinu svijeta je očarala korejska rukavica za piling tijela.

Napravljene su od čiste viskoze, s četiri crne pruge, koje se protežu duž šavova. Ove rukavice su osnovna stavka u korejskim spa i wellness institucijama. Ondje možete čak i platiti dvadesetak minuta mučenja da stručnjak odstrani svu vašu mrtvu kožu s tijela. Oni uklanjaju prljavštinu uz pomoć ovakve rukavice sve dok se ne pojavi ružičasti sloj mlade kože od ispod. Ili možete naručiti svoj vlastiti set ovih korejskih rukavica s Amazona te uživate u mekanoj i glatkoj koži gdje kod da jeste i kad god to poželite.

Kako izgleda postupak tretiranja kože korejskom rukavicom?

Radi se o intenzivnom tretmanu na koji ćete se sigurno morati naviknuti, međutim stekao je kultni status. Ipak, nekoliko savjeta bi trebali uzeti u obzir. Piling obavljajte samo nakon dugog namakanja u kadi jer će to omekšati kožu. Zatim dobro namočite rukavicu i na nju nanesite umirujući sapun. Tek kad ju namočite tkanina se “aktivira”. Ne treba vas iznenaditi razina skupljanja tkanine nakon što se natopi vodom, to je normalno. Čak i na mokru kožu tekstura krpice može biti puno grublja nego što ćete možda očekivati, stoga se držite nježnijih, kružnih pokreta kako ne biste iz tuša izašli izgrebani i crveni. Zelene krpice su najčešće i standardne, dok ostale boje tkanina dolaze u različitim stupnjevima ‘grubosti’ – ružičasta je najmekša, a plava je najgrublja. Piling tijela ovom krpicom obavite maksimalno jednom tjedno i izbjegavajte lice.

Korejska rukavica za piling dostupna vam je za kupovinu na Amazonu, a možete ju nabaviti ovdje.

Foto: Instagram, Amazon

Učitati još
Zatvori