Roll-on parfemi – mirisne minijature za svaku torbicu

Roll-on parfemi – mirisne
minijature za svaku torbicu

A post shared by Target Style (@targetstyle) on

Nije tajna da je parfemsko tržište u svijetu izuzetno jako i da velike modne kuće uživaj pravo financijsko blagostanje kada je riječ o mirisima s njihovim potpisom. Parfemi su nešto što uvijek ide, čak i u sezonama kada modne kolekcije podbace i ne donesu očekivani profit. Zato je na mirisima stalno veliki fokus i slavna imena konstantno traže način kako da svoje parfeme u bočicama učine još poželjnijima.

Rollerball parfemi

Gucci/Viktor&Rolf/YSL/Chloé/Tory Burch

U posljednje vrijeme, primjerice, ne mora se uopće raditi o bočicama, već viđamo brojne inovacije u svijetu parfema. Parfem u gelu, parfem u sticku, parfem u puderu, parfem u jastučiću… I niz se tako nastavlja, a svoje omiljene mirise odjednom možemo nositi u raznolikim ambalažama i teksturama. Ova verzija koju vam danas sugeriramo, nakratko nas vraća u djetinjstvo i neodoljivo podsjeća na formu voćni sjajila koja smo nosili kao klinci. Riječ je o takozvanim rollerball ili roll-on parfemima.

Kate Spade/Giorgio Armani/AERIN/Donna Karan/Clinique

Kate Spade/Giorgio Armani/AERIN/Donna Karan/Clinique

Rollerball parfemi

Ovaj tip parfema velike beauty trgovine poput Sephore imaju već nekoliko godina i ponekad parfumeri svoje mirise ni nemaju u ovim izdanjima, ali ih za parfumerije naprave i pohrane prepoznatljive note u visoke, tanke i elegantne, mini bočice. Roll-on je jedinstven način za nanošenje parfema, i k tome vrlo precizan, jer se ciljano nanosi na točke pulsa te se pritom troši manja količina parfema no što biste ju potrošili da špricate po zraku. Najveća prednost, kada miris popusti, je da ga diskretno možete ponovno nanijeti, čak i ako ste u uredu među kolegama i baš i nije zgodno sprejati klasični parfem na kožu.

Byredo/Miu Miu/Carven/Marc Jacobs/Philosophy

Byredo/Miu Miu/Carven/Marc Jacobs/Philosophy

Rollerball parfeme preporuča se nanijeti na 6 točaka za maksimalan efekt: područje sljepoočnica, iza uha/na vrat, na ključnu kost, zglob ruke, unutarnju stranu lakta i iza koljena. Zahvaljujući decentnoj dimenziji (većina ovih bočica sadrži oko 7.5ml parfema), ove mirise možete nositi baš svugdje sa sobom i neće vam smetati, bilo da idete na posao i spremate ih u torbicu ili na putovanje.

Foto: Nordstrom

Učitati još
Zatvori