Ovo su ‘it’ trendovi i proizvodi za kosu koje će svi htjeti isprobati ove godine

Ovo su ‘it’ trendovi i proizvodi za kosu koje će svi htjeti isprobati ove godine

Ako govorimo o trendovima koji su vezani uz kosu, ništa zapravo nikada ne izlazi iz mode. No, postoje neki lookovi koji, s vremena na vrijeme, prirodno dolaze u centar pozornosti beauty svijeta. To posebno dolazi do izražaja kada je u pitanju boja kose. Nova sezona nam donosi nove, svježe načine bojanja i kreiranja pramenova, pa smo odlučile popričati s vrhunskom koloristicom Leom Dolezil, kako bismo saznale što će ove godine biti najtraženije kad se radi o boji kose i koji proizvodi vam ju mogu pomoći očuvati svježom i blistavom. Uz to, otkrila nam je kako se osjeća sada kada je zaradila jednu od najprestižnijih titula u svjetskoj frizerskoj industriji – Redken certificirani stilist za koloraciju.

Lea Dolezil pridružila se elitnoj skupini Redken certificiranih frizera

Lea Dolezil

Lea je prva koja je postala Redken certificirani stilist za koloraciju na području Hrvatske i Slovenije. Ovom titulom, Lea se pridružuje elitnoj skupini Redken certificiranih frizera, donoseći vrhunsku uslugu bojanja i stručnost u to područje, ali s modernim preokretom. Redken certificirani stilisti za koloraciju uče i usavršavaju se pod vodstvom profesionalaca i trendsetera u industriji, a sve to kako bi u konačnici predstavili najnovije trendove i tehnike bojanja kose. Certifikat se dobiva nakon dugotrajnog i vrlo izazovnog procesa testiranja, a oni koji se istaknu odmah dobivaju pohvale u industriji i priznanje za svoju stručnost.

  • Kakav je osjećaj bilo dobiti titulu Redken certificiranog stilista za bojenje kose?

Osjećaj je izvanredan, pogotovo kad se za nešto pripremaš više od godinu dana. Profesionalcu je to velika potvrda da su razmišljanja, principi po kojima uči, težnja ka savršenstvu, kao i priprema samog rada, prepoznati i cijenjeni. Sama titula daje uporište i sigurnost da po istim metodama to prenosimo i na ostale artiste u izgradnji Redken zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji.

Lea Dolezil
  • Kako su izgledale tvoje pripreme za testiranje?

Pripreme smo započeli u online formatu s internacionalnim certificiranim trenerima 2020. godine, a treninzi su se odvijali svakih mjesec dana. Nakon završenog svakog segmenta online predavanja, odvojila bih po mjesec dana za praktični dio i usvajanje stečenog znanja, kako bih rezultat dovela do savršenstva.

  • Koliko je stresan bio proces testiranja?

Sam proces je dosta strukturiran i podijeljen je u faze, što uz dobru organizaciju omogućava svakome da odvoji dovoljno vremena za pripreme. Najstresniji dio je činjenica da si prvi na ovim prostorima koji pristupa ovom testiranju, stoga nemaš s kim podijeliti iskustvo i sve su oči uprte u tebe.

Evo koji će biti vladajući trendovi u bojanju kose 2022. godine

Možete se okušati u osvježavanju svoje boje samostalno, kod kuće, ako ste stvarno sigurne u svoje vještine. No, mi bismo vam ipak preporučile odlazak kod stručnjaka poput Lee. Tako ćete znati da ste poduzele sve sigurnosne mjere kako biste na kraju imale najljepšu boju kose, bez nepotrebnih incidenata. Uz to, stručnjaci koriste najkvalitetnije proizvode poput onih brendova Redken 5th Avenue NYC.

Redken je profesionalni brend proizvoda za njegu kose i boja za kosu. Brojne trendseterice i beauty entuzijastice već godinama su mu vjerne s dobrim razlogom. Prisustvujući iza pozornica Fashion Weeku u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu, Redken postaje lider u ljepoti, kreirajući lookove na pisti za najprestižnije dizajnere u industriji. Jedinstveni mix mode, inovacija i inspiracije, Redken stvara energiju i postavlja tempo. U nastavku otkrijte koji će biti ‘it’ trendovi i proizvodi za kosu koje će svi htjeti isprobati ove godine.

  • Koji su najnoviji trendovi u bojanju kose koji će se najviše nositi u 2022.?

I ove godine će se blodine, brinete i bakrene sigurno usrećiti osvježenim color trendovima. High contrast color blocking za ljubiteljice svijetlijih tonova, naglašavanje određenog dijela lica i kose kao što su money-piece tehnike te underlight tehnike. Poželjni su hladniji tonovi kao što je Silver-Platinum, baby blond i Ivory Pearl. Nosit će se i zavodljive bakrene nijanse, kao što nose glumice Madeline Brewer i Christina Hendrix. Za ljubitelje tamnijih nijasni u trendu su dimenzionalne brinete te specifične hladne nijanse smeđe koje zovemo mushroom brunettes.

  • Koji su tvoji go-to proizvodi za njegu obojene kose? 

Go-to njega za obojenu kosu je Redken Color Extend Magnetics. Cijela ova linija štiti boju od UV zraka, kako bi dugo ostala postojana. Uz to, pH formula proizvoda u ovoj liniji pomaže kosi i vlasištu da ostane izbalansirana. Međutim, za sve blondine koje vole hladnije tonove tu je linija Color Extend Blondage. Ova linija ima ljubičaste pigmente koji neutraliziraju prirodno topli ton koji naša kosa „skriva“ i naglašavaju sjaj kose.

  • Koji proizvod bi rekla da je must-have u haircare rutini svake žene koja redovito boja svoju kosu?

Većina žena redovno boja svoju kosu i za takav tip kose najbolji lijek je Acidic Bonding Concentrate linija. Proizvodi u ovoj liniji su na bazi limunske kiseline koja obnavlja oštećenja unutar same strukture vlasi. Proteinska osnova služi kako bi se ojačale vlasi, čime one postaju osjetno čvršće. Rezultati su vidljivi već nakon prvog korištenja, stoga bi ga preporučila svima.

Foto: Pexels, Redken

Učitati još
Zatvori