Što su proizvodi za rekonstrukciju vlasi, kako funkcioniraju i trebaju li vam?
Što su proizvodi za rekonstrukciju vlasi, kako funkcioniraju i trebaju li vam?

Što su proizvodi za rekonstrukciju vlasi, kako
funkcioniraju i trebaju li vam?

Sjećate li se kada se Olaplex pojavio na tržištu? Ovaj brend fokusiran na rekonstrukciju vlasi napravio je pravi boom na tržištu jer je uistinu ponudio ono što nitko dosad; proizvode za obnovu kose koji se mogu koristiti u salonu, ali i kod kuće. On je tada držao i nešto ekskluzivniju cijenu, pa ga nismo svi imali prilike ni koristiti. Srećom, danas je rekonstrukcija vlasi svojevrsna hit riječ industrije kose.

Svoje inačice Olaplexove formule izdali su više manje svi renomirani svjetski brendovi, a odnedavno su proizvodi za rekonstrukciju kose dostupni i u drogeriji. No što oni uopće rade i kako se razlikuju od klasičnih proizvoda za obnovu kose?

Što su proizvodi za rekonstrukciju vlasi?

Ovaj tip proizvoda nam samim imenom objašnjava što radi; proizvodi za rekonstrukciju vlasi doslovno obnavljaju polomljene veze u molekulama vlasi kose kako bi ona bila čvršća i otpornija. Umjesto klasičnog dubinskog hidriranja ili omekšavanja kose, ovi proizvodi djeluju puno dublje i konkretnije. Ujedno zato se koriste i tijekom bojanja kose kako bi zaštitili kosu od pucanja ili instant zacjeljivali vlasi koje pucaju pod opterećenjem.

Koji su benefiti proizvoda za rekonstrukciju vlasi?

Ako ste se barem jednom bojali koristeći izbjeljivač – ili ako koristite uređaje za toplinsko oblikovanje kose – neupitno, vašoj kosi će dobro doći proizvodi za rekonstrukciju vlasi. Molekule u kosi pucaju kod izbjeljivanja, trajnog ravnanja ili kovrčanja kose, ali i pod visokim temperaturama.

Osim to će obnavljati kosu iznutra, pa će biti bolje kvalitete i generalno otpornija. Istovremeno daju kosi zdraviji sjaj, a vrhovima zaglađeniji izgled.

Najsnažnija rekonstrukcija kose kreće iz salona

Želite li ozbiljno pristupiti obnovi kose, konzultirat ćete se sa svojim frizerom i barem jednom mjesečno dolaziti na tretmane obnove kose. Naime, salonska njega je uvijek više koncentrirana, pa tako i primjerena za rjeđu uporabu – ali brži rezultat.

Nadalje, za razliku od boja za bojanje kose kod kuće, većina salonskih boja sada ima uključen nekakav tip rekonstrukcije vlasi u sebi, pa tako dolazi do manje oštećenja.

Ali ne smijete preskakati ni njegu kod kuće!

Salonski tretmani su ključni za što brži oporavak kose, no želite li uistinu vidjeti rezultat – morate koristiti i proizvode za rekonstrukciju kose kod kuće. Naravno, uz prilagođavanje životnog stila poput izbjegavanja korištenja uređaja za toplinsko oblikovanje kose.

Koristite li tretmane ili maske za kosu, većinom ih je dovoljno koristiti jednom tjedno. Međutim, sve više brendova nudi i šampone te regeneratore za obnovu kose koji se mogu koristiti i nekoliko puta tjedno.

Kako koristiti proizvode za rekonstrukciju vlasi?

Odgovor ovisi o tome koji proizvod koristite! Šampone i regeneratore koristite na mokroj kosi i ispirete, dok neke tretmane držite na suhoj/mokroj glavi 5-20 minuta te postom ispirete – ili ne. Uistinu je najbolje voditi se uputom na pakiranju samoga proizvoda.

U nastavku pogledajte koje proizvode za rekonstrukciju vlasi trenutno preporučujemo.

Učitati još
Zatvori