Nekoliko savjeta stručnjaka za pronalazak idealne plave nijanse kose

Nekoliko savjeta stručnjaka za pronalazak
idealne plave nijanse kose

@paris.with.me

Plave su nijanse mnogima omiljen odabir za ljetne dane, no njihova popularnost ne jenjava ni u jesenskim danima kad se naglasak stavlja na malo tamnije tonove. Također, s novom se sezonom mnogi odlučuju i za promjenu, a nova boja kose uvijek je dobra ideja. Ako već neko vrijeme maštate o plavim nijansama, donosimo nekoliko savjeta stručnjaka kojih biste se trebali pridržavati kako bi boja odgovarala licu i stilu, ali i što duže bila postojana. Prvenstveno, prije nego što se odlučite za prelazak na plave nijanse, bitno je uskladiti željenu boju kose s tonom kože. Osobe svijetlije puti mogu odabrati i najhladnije tonove plave, tzv. “skandinavski” plavu kose, a dobar je odabir i balayage, dok frizerski stručnjaci preporučuju izbjegavanje toplijih tonova. Balayage će dobro izgledati i s maslinastim tonove jer će na taj način plava kosa izgledati mnogo prirodnije. Za maslinaste tonove idealni su i toplije nijanse plave, kao i beach-blonde look.

Osim što je bitno da kosa odgovara tonu kože, treba odgovarati i stilu osobe pa je ključno razgovarati s frizerskim stručnjakom prije nove boje jer, primjerice, novi look može značiti i da trebate promijeniti dio garderobe, odnosno dodati boje koje odgovaraju željenom tonu kose. Također, treba obratiti pozornost i na lifestyle koji osoba vodi kako bi bila sigurna da će novu, plavu boju kose moći redovito održavati. Dobra je ideja u frizerski salon ponijeti i mnogo fotografija kojima ćete frizeru objasniti kakvu promjenu točno želite, a velika je vjerojatnost da ćete idealnu boju pronaći u mješavini nekoliko boja – frizerski je stručnjak taj koji treba objasniti koje će nijanse kako djelovati na kosi i koju je najbolje izabrati.

Igrajte se s različitim nijansama

@paris.with.me

Jednom kad kosu obojate u plavu, shvatit ćete kako je jako zabavno s vremena na vrijeme, promijeniti njezine nijanse. Primjerice, u ljetnim će danima nekoliko svjetlijih pramenova izgledati odlično jer će se stvoriti uvijek poželjan sunkissed efekt, dok su u jesenskim danima tamnije nijanse dobrodošla promjena.

Nakon što odaberete idealnu boju kose i izađete iz frizerskog salona zadovoljni, posao tu ne staje, nego je boju bitno kvalitetno održavati i između dva posjeta salonu. Promjene na plavoj kosi su brze i izrazito vidljive pa se nijanse mogu promijeniti u svega nekoliko tjedana. Poslušajte preporuke o proizvodima frizerskih stručnjaka jer najbolje znaju koji će proizvodi odgovarati teksturi i boji kose.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori