Zašto je pedikura najtraženiji ljetni beauty tretman?

Zašto je pedikura najtraženiji
ljetni beauty tretman?

@maraandmine

Ponekad je potrebno uzeti time out i razmaziti se bez obzira na godišnje doba, no ljeti je to neophodno. Naša stopala čine najkompleksniju cjelinu u tijelu s 26 kostiju, 33 mišića i više od 100 ligamenata te im u većini slučajeva ne pružamo odgovarajuću njegu. Loš izbor obuće, prekrižene noge dok sjedimo, cjelodnevno hodanje i stajanje, razlog su zašto našim stopalama treba redovita pedikura. Ona je beauty ritual koji bi trebali raditi bez obzira na godišnje doba, a ljeti pogotovo.

Tvrda koža i žuljevi kao posljedice obrambenog mehanizama stopala na mjestima koja su izložena trenju zahtijevaju obradu stručnjaka, a preporučuje se raditi pedikuru svakih tri do pet tjedana, ovisno o općem stanju stopala, kako bi vaša stopala i nokti ostali zdravi i njegovani.

 

Zbog načina života ali i aktivnih odmora, sve više žena odlučuje se ne samo za pedikuru, već i pedikuru s trajnim lakom, jer trajni lak odoljeva doslovno svim izazovima – vrućini grada, pijesku ili šljunku na plaži, moru ili bazenu, a ako vam koji hladniji dan pokvari planove, trajni lak neće se oštetiti u zatvorenim cipelama.

Trajni lak je tehnologija koja je negdje u sredini između običnog laka i gela. Nanosi se poput laka, ali traje dulje – na stopalima će nokti izgledati savršeno, bez ogrebotina i gubitka sjaja oko 4 tjedna. Razlika u odnosu na klasični lak  je u tome što se za sušenje baze, boje i sjaja koristi LED lampa u trajanju od 30 sekundi, a uklanjanje je moguće jedino pomoću acetona. Što bi značilo da odmah nakon tretmana možete obući zatvorene cipele i uživati u divnim nijansama trajnog laka za nokte.

Vaticom koja  je natopljena acetonom  u deset minuta skidamo trajni lak bez ikakvih štetnih posljedica za ploču nokta. Nikada ne gulite lak sa svojih prirodnih noktiju, a prilikom odabira salona u kojem ćete raditi trajno lakiranje vodite brigu da proizvodi koji se koriste ne sadrže formalin, vodenu otopinu formaldehida ili toulen. Sve navedene kemikalije su dokazano štetne.

Za vas smo odabrali top 5 provjereno dobrih nijansi trajnog laka dva različita brenda koji pristaju gotovo svima, a mogle bi biti dobar izbor za vašu pedikuru s trajnim lakom ovog ljeta.

OPI Gelcolor Alpine Snow VS CND Shellac Studio white

Gusta bijela je neprozirna boja laka koja podsjeća na korektor. Ne postoji bolja boja za naglašavanje preplanulosti od bijele te je zato ova boja laka apsolutni hit među Hrvaticama. Ukoliko vam je kreč bijela ipak previše, svoju preplanulu put uvijek možete naglasiti nekom blažom mliječnom varijantom koja neće biti toliko nametljiva.

CND Shellac Decadence VS OPI Gelcolor Got The Blues For Red

Kada je riječ o tamno crvenoj nijansi laka, gotovo je nemoguće odlučiti se između ove dvije boje. Bez obzira što predstavljaju klasiku, ne znači da su monotone i dosadne. Idealan opis je elegantna, jedinstvena i istovremeno vrlo sexy tamno crvena boja koja u potpunosti prekriva nokat. Savršeno odgovara tamnoj boji krvi bez imalo primjesa ljubičaste s kojom bi podsjećala na boju vina.

OPI Gelcolor Coca Cola Red VS CND Shellac Wildfire

Ovo je svijetla, jarka i jednostavna crvena boja laka za nokte s narančastim podtonom. Savršeno nalakirana, pristaje ljetnoj pedikuri i svjetlijoj puti. Ove jedinstvene nijanse jarko crvene boje su apsolutno najlakiranije nijanse u većini salona – klasične, savršene i uvijek stylish.

CND Shellac Hot Pop Pink  VS OPI Gelcolor Pink Flamenco

Jarka pink nijansa koja paše uz svjetliju put, ali također izvrsno naglašava preplanulost. Pink nijanse se nosi cijelo ljeto, svako ljeto. Možete ih kombinirati uz većinu odjevnih kombinacija te uz gotovo sve sandale, štikle ili natikače. Ukoliko pronađete ruž u istoj boji, imate look koji možete nositi cijelo ljeto.

OPI Gelcolor Cajun Shrimp  VS CND Shelac Tropix

Svako ljeto također nosimo i sve nijanse lososa na svojim noktima. Izrazito upečatljiva narančasta s roza tonom izvrsno naglašava brončanu preplanulost, a najbolje dolazi do izražaja u natikačama ili sandalama zlatnog sjaja.

Bez obzira jesu li ove boje na vašem popisu top 5 nijansi ovog ljeta, ne zaboravite njegovati svoja stopala. Jer samo zdrava i njegovana stopala su potencijalni kandidati za trajni lak na nogama.

 

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Foto: CND, OPI

Učitati još
Zatvori