8 romantičnih parfema s mirisom breskve idealnih za ljetne dane i noći
8 romantičnih parfema s mirisom breskve idealnih za ljetne dane i noći

8 romantičnih parfema s mirisom breskve
idealnih za ljetne dane i noći

Kada su u pitanju parfemi, svatko ima svoje preferencije. Ovisno o tome, pojedini se uglavnom odlučuju za jake i upečatljive mirise, dok drugi više vole nešto blaže i svježe mirise. Ipak, s dolaskom toplijeg vremena, glavne asocijacije na visoke temperature postaju nam voćni i cvjetni mirisi – barem kada su u pitanju dnevne varijante. Među najpopularnije mirisne note definitivno se ubraja i breskva, te parfemi sa mirisom breskve u ovom periodu postaju naši glavni saveznici.

Spring, summer & peaches

Za specifičan i suptilan miris breskve vežu se različite asocijacije. Ipak, ovaj voćni miris prostorno nas vrlo lako može smjestiti na plažu ili uz bazen. Samim tim, miris breskve sinonim je za visoke temperature, te proljetni i ljetni raj. Također, prisustvo ove voćke svakom parfemu daje dodatnu dozu svježine, egzotičnosti i senzualnosti.

U kombinaciji s drugim mirisnim notama i aromama, parfemi s mirisom breskve mnogima su među omiljenima. Popularna voćna nota ujedno je nektarna i puderasta. Upravo zbog toga, privući će gotovo svačiju pažnju. Dakle, baš kao što je ukus zrele breskve jedan od najvećih ljetnih užitaka – isto se može reći i za miris breskve kada su u pitanju parfemske vode.

Ipak, poznato je da se mirisne note mogu manifestirati na više načina i kroz različite vrste mirisa. Upravo zato, izdvojili smo najbolje parfeme s gornjim, srednjim ili donjim notama breskve koji će odgovarati svačijem ukusu.

Journal finds: Parfemi s mirisnim notama breskve

*Tekst je preuzet s Journal.rs.

Foto: Instagram (@sophieefisher, @naydiadminatouch)

Učitati još
Zatvori