Palm painting je nova tehnika s kojom ćete postići pramenove prirodnog, osunčanog izgleda
Palm painting je nova tehnika s kojom ćete postići pramenove prirodnog, osunčanog izgleda

Palm painting je nova tehnika s kojom ćete postići pramenove prirodnog, osunčanog izgleda

Ljeto je obično doba godine kada tražimo promjene kojima ćemo osvježiti svoj izgled. Ako ste i vi od onih kojima brzo dosadi boja kose i volite ju mijenjati često, donosimo vam novi-stari trend koji biste mogle isprobati ovo ljeto. U svijetu trendova bojanja kose, imamo osjećaj da svaki dan ispliva neka nova tehnika. Sada je ponovno u fokusu palm painting tehnika bojanja kose. Podiže klasične balayage pramenove na novu razinu dopuštajući koloristima da se malo više igraju.

Dok u većini ostalih tehnika za postizanje pramenova koloristi bojaju kosu pomoću kistova, palm painting je gotovo točno ono što zvuči – bojanje kose koristeći isključivo dlan kao alat.

 

Kako izgleda palm painting?

Dlanovima ili prstima se nanosi boja izravno na kosu. Ova tehnika stvari čini jednostavnima, lakima za rad i ostvaruje prekrasne rezultate. Palm painting progresivna je verzija tehnike balayage. Koloristima omogućuje 100% slobodnu ruku, utapajući boju u kosu glatkijom površinom dlana, dopuštajući da sve boje budu lijepo izblendane. Ako obećanje prirodnijeg izgleda pramenova nije bilo dovoljno da se odlučite isprobati ovaj trend, postoji i nekoliko drugih prednosti ove tehnike. Također, palm painting ponovno je pronašao svoje mjesto u trendovima bojanja kose pa ćete tako ako se odlučite isprobati ovu tehniku biti među prvima. Budući da se boja nanosi slobodnom rukom, učinak je mnogo spontaniji i dinamičniji, za razliku od klasičnog izgleda. Može biti i jeftinije, jer ova tehnika daje prirodniji izgled pramenova. To znači da ćete rjeđe morati posjećivati salon radi održavanja.

Međutim, vjerojatno najvažnija prednost palm paintinga je to što se smatra da je puno zdravijaq za kosu od tradicionalnih tehnika folije, koje imaju tendenciju oslabiti folikule dlake. Uz sve ove prednosti, svakako se isplati isprobati sljedeći put kada poželite ažurirati svoj izgled. Ova jednostavna frizura koju obožavaju Francuskinje na neki način čini vas nenametljivom brinetom ili plavušom nakon što se vratili s putovanja u St. Tropezu ili s neke druge tople destinacije. Složit ćete se, tko ne želi tako izgledati?

Učitati još
Zatvori