‘Overcut’ tehinka šišanja za volumen i razigrane slojeve

‘Overcut’ tehinka šišanja za
volumen i razigrane slojeve

Prozračna i voluminozna frizura jednostavna za održavanje rezultat je kojem se nadamo nakon svakog odlaska frizeru. Dosad, kako bi unijeli volumen u kosu, frizeri su najčešće unosili razigrane slojeve u našu kosu. Klasičan slojeviti rez rješenje je koje donosi priželjkivani rezultat na tankoj kosi, dok je na ravnoj ili valovitoj gustoj kosi kreirao nimalo laskavu siluetu. Ahn Co Tran, jedan od najtraženijih i najpoznatijih frizera u Los Angelesu, kreirao je parallel undercut tehniku šišanja o kojom smo nedavno pisali, a koja u najgušću kosu unosi jednostavnost i prozračnost te uvijek priželjkivani bestežinski volumen. Nakon inovativnog undercuta koji rezovima ispod površine uklanja težinu i daje dinamičnost gustoj kosi, poznati frizer donosi novu overcut tehniku šišanja koje jednaki efekt postiže na gustoj, ali i na onoj najtanjoj kosi.

OVERCUT TEHINKA ŠIŠANJA KOSE

Overcut tehinka šišanja kose s potpisom frizera Anha Co Trana, na čijoj se listi zadovoljnih klijentica nalaze popularne it djevojaka poput blogerice Aimee Song te glumice i pjevačice Ashley Tisdale, poigrava se onim klasičnih postepenim rezom i stvara njegovo novo i bolje izdanje. Za razliku od klasičnog slojevitog reza koji unosi nekoliko centimetara kraće slojeve i najčešće je usmjeren na donju polovicu dužine kose, kako bi stvorio onu bestežinsku prozračnost i volumen u svakoj kosi, Anh Co Tran stvara pramenove na površini, ali duž cijele dužine kose.

Objavu dijeli Anh Co Tran (@anhcotran)

Naizgled nemarnim i nepravilnim, ali istovremeno pomno rezanim slojevima na samoj površini kose Anh Co Tran kosu svojih klijentica pretvara u živahne frizure jednostavne za stiliziranje i održavanje. I dok klasični overcut donosi bezbroj tih nimalo klasičnih slojeva koji započinju nekoliko centimetara ispod korijena i stvaraju dinamičan izgled sve do vrhova, soft overcut unosi manji broj rezova i suptilnije slojeve čije rezultat je uvijek jednako efektna frizura.

Za razliku od parallel undercut tehnike koja se preporučuje onim s gušćom ravnom do valovitom kosom, overcut tehnika šišanja idealna je za baš svaki tip kose jer osim što s guste kose površinskim slojevima skida težinu, na tankoj i beživotnoj kosi ta ista tehnika stvara onaj naizgled nedostižan volumen.

Kako izgledaju odlične frizure iza kojih se nalaze overcut tehnika šišanja i spretne ruke frizera Anha Co Trana? Nekoliko odličnih primjera pronašli smo na njegovom Instagram profilu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori