Noćne verzije omiljenih parfema: Koje mirise odabrati kada želite da budu intenzivniji
Noćne verzije omiljenih parfema: Koje mirise odabrati kada želite da budu intenzivniji

Noćne verzije omiljenih parfema: Koje mirise odabrati kada želite da budu intenzivniji

Nepisano pravilo koje mi, evo, službeno ispisujemo ovim redovima je da se noću sve intenzivira. Zapravo, negdje stoji zapisan citat Van Goga: I often think that the night is more alive and more richly coloured than the day. Mi bismo se složili, a dodali bismo da isto vrijedi, između ostalog, i za osjećaje, senzualnost, glazbu i – mirise. Možda za to postoji i neko psihološko objašnjenje, no tu diskusiju ostavljamo za drugu priliku. Večeras govorimo o parfemima, i to onim intenzivnim, stvorenim da nas nose duboko u noć.

Noćne verzije parfema koje volimo

Iako mnogi od njih nisu službeno proglašeni noćnim parfemima, mi ih ipak biramo za večernje avanture zbog intenzivnijih nota. Tako su mnoge “dnevne” verzije dobile svoje noćne, intense ekvivalente – osnova je ista, samo dodatno naglašena. Primjera radi, Prada Candy Night samim imenom sugerira da je stvoren za slatke noći, što duguje kombinaciji perunike i naranče, ali i srcu vanile. Slično, Scandal by Night već samim imenom poziva ni na što drugo nego na nezaboravnu večer. Jean Paul Gaultier, bilo da se radi o modnim komadima ili parfemima, uvijek u nama inspirira odvažan i hrabar karakter, zato – pažljivo nanosite! Kada je Lancôme Fleur de Nuit, kažu da su njegove intenzivne cvjetne note, pomiješane sa slatkim tonovima macchiato kave, izrazito zavodljive.

L’Interdit je sada već klasik među parfemima. Prvu verziju kreirao je the man himselfHubert de Givenchy, inspiriran svojom vječnom muzom Audrey Hepburn, čime je holivudska ikona postala prvo zaštitno lice jednog parfema. Zato, ako želite kroz noć odisati cvjetnom elegancijom i profinjenošću legendarne Audrey – znate što vam je činiti.

YSL Black Opium Extreme već svojim nazivom poziva na uzbudljivu noć. Posebno intenzivirane note jasmina i burbon vanilije garantiraju omamljujuće avanture pod zvjezdanim nebom. Dodatno pojačan aromom kave, ovaj parfem oživjet će i najmračniju noć. U nastavku donosimo noćne verzije parfema koje volimo.

Marc Jacobs Daisy So Intense

YSL Black Opium

Gucci Bloom Intense

Lancôme La Nuit Trésor Fleur de Nuit

Prada Candy Night

Jean Paul Gaultier Scandal by Night

Givenchy L‘Interdit Intense

Armani Sì Intense

Članak je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Gucci / Armani / Marc Jacobs / Jean Paul Gaultier / Prada / Givenchy / Lancôme / Instagram (@camillecharriere)

Učitati još
Zatvori