Kako se brinuti o koži lica nakon sunčanja?
Kako se brinuti o koži lica nakon sunčanja?

Kako se brinuti o koži lica
nakon sunčanja?

Rijetki su oni koji se ljeti ne vole osunčati i koji se strogo drže hlada. Svi oni drugi koji predano rade na svom ljetnom tenu, kožu prvo trebaju zaštititi, ali ju i nakon sunčanja treba njegovati. Kreme sa SPF-om ljeti nisu dovoljna njega i koža naprosto traži još vlage i hranjivih sastojaka.

S obzirom na to da ljeti želimo odmoriti, odbijamo komplicirane rutine. Srećom, dovoljno je da imate kvalitetne proizvode i onda je njega lica nakon sunčanja jednostavna i dovoljna su samo tri koraka.

Njega lica nakon sunčanja bitna je kao i zaštita prije

Prvo je na redu svakako temeljito tuširanje, a to uključuje dobar piling kako biste kožu očistili od silnih krema za sunčanje i proizvoda za brže tamnjenje. Nakon tuširanja na tijelo nanesite omiljeno ulje, kremu ili losion i to je početak dobre rutine. Nakon toga slijedi skincare za lice jer želimo da ono ostane meko i hidratizirano.

Korak 1: Maska

Najprije na lice nanesite masku koja posvjetljuje kožu, a istovremeno je i eksfolijant. Ona će dati licu blistavost i ne, to što „posvjetljuje“ kožu, ne znači da ćete ostati bez preplanulosti. To samo znači da će koža biti blistava. Nježni piling, pak, „ispolirat“ će kožu lica i ostaviti je mekom i čistom.

Korak 2: Ohlađeni valjak za lice

Kožu umirite i ohladite ohlađenim valjkom za lice. Ovi maleni valjci odlični su za nježnu masažu lica, a još bolji za smirivanje podočnjaka i podbuhlosti. Ovaj alat dolazi u mnogim oblicima, postoje oni od nehrđajućeg čelika kao i oni od kristala poput rozog kvarca ili žada.

Korak 3: Hladna para

Naposljetku na lice nanesite serum ili hidratantnu kremu koju i inače koristite te upalite svoju parilicu za lice. Pustite hladnu paru i ohladite svoje lice kojem će to osvježenje dobro doći nakon cijelog dana na suncu.

I to je to, tri jednostavna koraka za pravilnu njegu lica nakon duljeg boravka na suncu. Koža će vam biti zahvalna, a i vi ćete se osjećati dobro jer je i ovo jedan oblik skincarea i vremena koje ćete posvetiti samo sebi.

Učitati još
Zatvori