Najnoviji trend za ljeto daje kosi savršen volumen. Jeste li čuli za nevidljive slojeve?
Najnoviji trend za ljeto daje kosi savršen volumen. Jeste li čuli za nevidljive slojeve?

Najnoviji trend za ljeto daje kosi savršen volumen. Jeste li čuli za nevidljive slojeve?

Ako razmišljate o šišanju, ali niste baš spremni na dramatičnu promjenu, predstavljamo vam najnoviji trend u svijetu frizura za ljeto 2023. “Ghost” slojevi su tehnika koja se koristi za stvaranje suptilne slojevite teksture u kosi bez gubitka duljine. Tehnika uključuje rezanje kose pod kutom, stvarajući meke slojeve koji su jedva vidljivi golim okom, otuda i naziv ghost slojevi. Ideja iza ovih slojeva je stvoriti kretanje i dimenziju u kosi bez promjene cjelokupne oblik ili duljina kose. U nastavku objašnjavamo sve što trebate znati o ghost slojevima.

Što su ghost slojevi?

Ghost slojevi su suptilan način slojevitosti kose za stvaranje volumena. Ghost slojevi su tehnika nanošenja slojeva za koju se također može čuti da se naziva “nevidljivim slojevima” i pomaže u dodavanju suptilnih slojeva kosi, a da slojevi nužno ne izgledaju tako očito. Ova frizura će vam dati vrlo prirodan, svjež izgled. Također, dodaje volumen i kretanje vašoj prirodnoj kosi.

Budući da je duljina izolirana, a najkraći dio slojeva nije povezan s najdužim u duljini, izbjegli ste maksimalno uklanjanje težine kao što biste to učinili u normalnoj tehnici šišanja na stepenasto. Ova tehnika stvarno daje diskretnu prisutnost slojeva i to je razlog zašto je dobila naziv nevidljivi slojevi – budući da ih zapravo ne možete vidjeti, manje su očiti, ali učinkoviti.

Za koji tip frizure su nevidljivi slojevi?

Svatko tko želi dodati volumen i teksturu svojoj kosi može imati koristi od nevidljivih slojeva. Ovakvi suptilni slojevi izvrsni su na tankoj ili tankoj kosi jer pomažu dodati volumen i kretanje. Za razliku od drugih tehnika nanošenja slojeva, nevidljivi slojevi koji su suptilniji omogućuju vrhovima fine kose da ostane punija za razliku od prozirnih i tankih. Tehnika nevidljive slojevitosti također je izvrsna na gustoj kosi. Općenito, slojevito šišanje guste kose pomaže ukloniti težini i dodaje dimenziju kosi, a istovremeno zadržava duljinu. Za razliku od drugih tehnika šišanja slojeva, nevidljivi slojevi pomažu u održavanju stvarno zdrave, pune duljine jer se svi slojevi prirodno stapaju s ostatkom kose.

Tko bi trebao izbjegavati nevidljive slojeve?

Stručnjaci su složni u jednom. Svatko tko želi povećati gustoću i stvoriti iluziju voluminoznije kose može imati koristi, primjećuju da neki ljudi mogu imati manje koristi od nevidljivih slojeva. Žene s kratkom kosom i vrlo kovrčavom kosom možda bi trebale izbjegavati duhovite slojeve. Nevidljivi slojevi su vrlo specifična tehnika. Ako imate veliku količinu guste kose i tražite maksimalno uklanjanje težine, tradicionalna tehnika nanošenja slojeva možda vam više odgovara.

U nastavku donosimo nekoliko različitih stilova frizura kako biste dobili inspiraciju.

Foto: Instagram (@marynalinchuk1, @franckhair)

Učitati još
Zatvori