Nova i još bolja metoda za postizanje gušćih i lijepo oblikovanih obrva

Gotovo svaki drugi dan, beauty industrija nam donosi novi proizvod, s najnovijim i najboljim sastojcima u svojoj formuli, inovativne tretmane ili nove tehnologije. Primjerice, baš dok se hype oko microbladinga obrva zahuktava, stiže nam novija i još preciznija verzija ove tehnike. Nazvana po ultra-finim iglicama koje se koriste za kreiranje nemoguće realističnih dlačica obrva, ‘nanoblading’ je najnovija metoda za postizanje obrva koje u svakom trenutku izgledaju savršeno. No, kao što je slučaj sa svime što se ne može obrisati uz pomoć micelarne vodice, ključno je znati sve detalje o nanobladinga prije nego što rezervirate svoj termin u salonu ili počnete birati svoj najnoviji oblik obrva.

Što je nanoblading?

Slično microbladingu, nanoblading je oblik tetoviranja obrva. Pritom se koristi alat za tetoviranje s jednom vrlo tankom iglom (za razliku od microbladinga, koji ih koristi nekoliko) za polutrajno postavljanje pigmenta ispod kože. Tako se postiže izgled stvarnih dlačica obrva. Baš kao i kod microbladinga, dermalni pigment je dizajniran da izblijedi s vremenom. Ipak, obrve kreirane microblading metodom blijede brže od nano obrva jer je pigment postavljen bliže površini kože.

Koliko dugo traju rezultati nanobladinga?

Prednost nano obrva u odnosu na micro obrve je to koliko dugo ostaju na koži. Rezultati microbladinga traju oko 1-2 godine zbog dubine postavljanja pigmenta, no nanoblading može trajati i do tri godine. No, vremenski okvir uvelike ovisi o boji pigmenta, dubini, vrsti tinte, intenzitetu rada i koži klijenta. Primjerice, masna koža, može utjecati na to da obrve brže izblijede. Naime, ona po prirodi ima bržu stopu izmjene stanica.

Je li tretman nanobladinga bolan?

Iako je microblading najprikladniji za one s normalnom ili suhom kožom, ljepota nanoblading tehnologije je u tome što je dostupna za mnogo više tipova kože. Ljudi s vrlo masnom kožom, s ožiljcima ili debelom kožom, mogu biti izvrsni kandidati za ovu tehniku. Uz to, nanoblading je odlična opcija i za one s prethodno tetoviranim obrvama koji možda traže korektivni rad.

Microblading i nanoblading idealni su za sve koji žele obrve koje traju jer ih nikakva količina znoja, vode ili dodira neće izbrisati. Nano obrve mogu biti blago neugodne, ali se rijetko smatraju bolnima ili nepodnošljivima. Iako će odmah nakon zahvata biti malo crvenila i oteklina, one će nestati u roku od dan ili dva. Nakon toga potrebno ih se pravilno njegovati prema uputama kozmetičara kako bi vaš željeni look što duže potrajao i izgledao najbolje što može izgledati.

Foto: Instagram

0