Daleko je kraj godine, a mi već imamo 3 najpopularnija skincare proizvoda u 2023.
Daleko je kraj godine, a mi već imamo 3 najpopularnija skincare proizvoda u 2023.

Daleko je kraj godine, a mi već imamo 3 najpopularnija skincare proizvoda u 2023.

Ako smo nešto naučili u pandemijskim godinama, to je kako se pravilno brinuti za kožu. Šminka je bila potpuno nebitna jer i tako nismo nigdje išli, ali zato smo počeli više važnosti pridavati skincareu. Mnogi su tada otkrili koji aktivni sastojci im trebaju i pašu, složili svoje rutine i zapravo oživjeli svoju kožu. Srećom, popularnost skincarea ni nakon pandemije nije pala i ljudi su nastavili njegovati svoju kožu.

Retinol je nekako postao zvijezda skincare svijeta, s razlogom. O njemu zapravo imamo najviše istraživanja i informacija o rezultatima korištenja i on jest zlatni standard njege kože. No tu su i neki drugi sastojci koji su postali iznimno popularni, recimo, vitamin C, salicilna kiselina, niacinamid… Sve to volimo i koristimo, no što je najpopularnije? Iako je kraj godine daleko i tek smo odradili osam mjeseci 2023. , već znamo koji su najpopularniji skincare proizvodi za ovu godinu.

Najpopularniji skincare proizvodi ove godine

Naravno, ovu su podaci za prvih 8 mjeseci i do kraja godine poredak bi se mogao promijeniti. Zasad stvari stoje tako da je na prvom mjestu Elemis cleansing balzam, na drugom je Magic Cream s potpisom Charlotte Tilbury, a na trećem Niacinamid brenda The Ordinary. Inače, njihova popularnost mjerena je po broju pretraga na Googleu.

Elemis cleansing balzam

Ovaj balzam vrlo brzo je postao cult favorite. Postoji nekoliko verzija, ali sve jednako dobro skidaju šminku i čiste lice. Ovaj balzam doslovno otapa i onu najotporniju šminku, a istovremeno njeguje. Također, može se koristiti i kao maska za lice ako se nanese u debljem sloju. Elemis balzam dolazi u pakiranju od 100 grama, koje će vam trajati jako dugo jer vam ne treba puno proizvoda kada skidate šminku.

Najpopularniji skincare proizvodi
Elemis balzam za skidanje šminke

Charlotte Tilbury Magic Cream

Krema za koju znaju svi ljubitelji skincare proizvoda, a i šminke, s razlogom je na drugom mjestu po popularnosti. U pitanju je krema koja hidratizira i za koju će mnogi reći da im je spasila dehidriranu kožu. Glavni sastojak je, naravno, hijaluronska kiselina koja koži vraća vlagu koja joj nedostaje. Tu je još i vitamin E koji s korištenjem može ublažiti crvenilo i iritacije kože.

 

 

The Ordinary Niacinamid

Popularnost The Ordnary može zahvaliti svojim pristupačnim cijenama. Njihovi proizvodi često su hit or miss. Ili su jako dobri ili baš i nisu. Izgleda da niacinamid ipak je, jer je treći napopularniji skincare proizvod za ovih 8 mjeseci 2023. godine.

Najpopularniji skincare proizvodi
the ordinary - niacinamid

Foto: Instagram (@caressmd, @emmabrahamson, @k.els.e.y), Cult Beauty, The Ordinary

Učitati još
Zatvori