Gdje pronaći obična, dobra sjajila koja nisu lip plumperi od kojih usnice nepodnošljivo žare?
Gdje pronaći obična, dobra sjajila koja nisu lip plumperi od kojih usnice nepodnošljivo žare?

Gdje pronaći obična, dobra sjajila koja nisu lip plumperi od kojih usnice nepodnošljivo žare?

Čini nam se da u posljednje vrijeme brendovi, kada izbacuju sjajila, isključivo izbacuju lip plumpere. Radi se o proizvodima koji sadrže ili mentol ili ekstrakt čili papričica, a sve kako bi povećali usne. Takvi proizvodi iritiraju usnice pa one nakratko izgledaju kao da su veće. Taj efekt niti je posebno dramatičan, niti traje, a samo iskustvo nanošenja tih lip plumpera može biti čak i bolno, ovisno o koncentraciji tih iritansa unutra.

Usne nakon lip plumpera mogu biti suhe i ispucane, a to nitko želi. Bili su nam lip plumperi neko vrijeme fora i zanimljivi, ali čini nam se da je ta početna euforija oko njih prilično splasnula. Ne čudi nas, s obzirom na to da se ne radi ni o kakvim revolucionarnim proizvodima. Ipak, police u drogerijama prepune su lip plumpera, a mnoge od nas žele samo jedno obično sjajilo.

Najbolja sjajila za usne – bez efekta povećanja

Dobro sjajilo će hidratizirati usne, neće biti ljepljivo, a usnama će dati onaj lijepi, mokri izgled i sjaj. Srećom, prošla su vremena kada su sjajila bila ekstremno ljepljiva pa nam se kosa stalno hvatala na usnice. Sada su sjajila više njegujuća, a zapravo su savršena ako volite onaj no makeup makeup look. Pa mogu izgledati jako prirodno, usne vizualno povećavaju, ali bez peckanja.

Dodatni plus u sjajilima uvijek su i šljokice, a ovaj tip proizvoda često ih sadrži. Naravno, ako niste fan šljokica, uvijek možete uzeti obično prozirno sjajilo, ili pak neko koje će usnicama dati malo boje. Danas barem postoji hrpa takvih opcija.

 

Ako ste i vi u društvu onih koji samo žele jedno obično sjajilo, ovaj tekst je za vas. Malo smo si dali truda i pronjuškali po internetu ne bismo li našli sjajila koja dobro izgledaju, ne lijepe se, a nisu lip plumperi. To su klasična sjajila koja će, kako im i ime kaže, usnicama dati sjaj i to je zapravo sve što i želimo. Ne trebaju nam nikakvi mentoli ni čili papričice, samo sjajilo koje će biti ugodno nositi. U nastavku donosimo najbolja sjajila, a ispod njih i linkove s kojih ih možete naručiti.

FOTO: Instagram (@vivabenard, @saavan.ritu@naomigenes),
Chanel, Fenty, Cult Beauty, Clinique, Maybelline, Catrice, Lancome

Učitati još
Zatvori