Znate li da mikrodermoabraziju možete raditi i kod kuće? Imamo vodič
Znate li da mikrodermoabraziju možete raditi i kod kuće? Imamo vodič

Znate li da mikrodermoabraziju možete
raditi i kod kuće? Imamo vodič

Jedina loša stvar vezana uz ljeto jest da najdraži skincare proizvodi i beauty tretmani dolaskom ovog godišnjega doba padaju u drugi plan. I koliko god nam to bilo teško jer održavaju kožu pročišćenom i zaglađenom, proizvodi s kiselinama i retinoidi, kao i tretmani kiselinama, microneedling i mikrodermoabrazija rezervirani su za jesen.

No, baš kao što se ne morate odreći nekih kiselina tijekom cijeloga ljeta, ne morate se odreći ni mikrodermoabrazije. Pogotovo ako ćete je raditi kod kuće.

Što je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je proces koji uključuje upotrebu sitnih kristala ili dijamantnih vrhova za nježno brušenje površine kože. Isključivo se izvodi u kozmetičkim salonima i poliklinikama. Ovaj postupak uklanja mrtve stanice kože i potiče regeneraciju novih stanica. Istovremeno brusi sitne bore, mrljice i nepravilnosti pa koža djeluje prošićeno i pomlađeno. Mikrodermoabrazija je sigurna i bezbolna procedura koja se obično koristi za liječenje različitih kožnih problema kao što su bore, ožiljci od akni, tamne mrlje, i neujednačena tekstura kože.

Prednosti odlaska na mikrodermoabraziju uključuju:

• Poboljšana tekstura kože
• Smanjenje bora i finih linija
• Ujednačen ton kože
• Čišćenje pora
• Povećana apsorpcija proizvoda za njegu kože

Brušenje prikladno na tjednoj bazi

Iako je profesionalna mikrodermoabrazija vrlo učinkovita, može biti skupa i zahtijevati redovite posjete kozmetičaru. Uz to, ljeti je zabranjena jer stanjuje kožnu barijeru i “mladu” kožu izlaže opasnom UV zračenju. Srećom, postoji jednostavniji i blaži oblik mikrodermoabrazije koji možete raditi kod kuće. Riječ je o dermoabrazijskim skincare proizvodima koji pružaju slične benefite kao i profesionalni tretmani, ali su manje invazivni i prikladni za redovitu upotrebu.

Najčešći sastojci u dermoabrazijskom skincareu

Mikrokristali – slični onima koji se koriste u profesionalnim tretmanima, ovi kristali nježno eksfoliraju površinu kože, uklanjajući mrtve stanice i otkrivajući svježiju kožu ispod.
Pijesak – ima djelovanje poput mikrokristala, no može biti čak i nježnije.
Kiseline – ovakvi proizvodi mogu i ne moraju sadržavati i kiseline, a najčešće korištene su glikolna, mliječna i salicilna kiselina.
Rižin škrob – nježna opcija za učinkovit piling.

mikrodermoabrazija

No ne tik pred godišnji!

Dermoabrazijske proizvode za lice od klasičnog pilinga najčešće dijeli samo konkretnija mješavina sastojaka za eksfolijaciju, koja doista djeluje kao mikro brušenje i ostavlja kožu neopisivo glatkom. Kako je iznimno bitno redovito eksfolirati lice kako biste izbjegli čepljenje pora, pa i dehidraciju, bitno je i da tijekom ljeta napravite piling lica minimalno jednom mjesečno.

Međutim, iako su prikladni za korištenje i tijekom ljeta, posebice ne sadrže li kiseline, dermoabrazijski proizvodi su suviše grubi za korištenje tijekom perioda intenzivnog izlaganja suncu. Iz toga razloga, preporučuje se zadnji piling napraviti oko tjedan dana prije godišnjeg odmora i ne ponavljati ga dva, tri ili četiri tjedna. Ovisno o tome koliko vremena ćete provesti na godišnjem!

Proizvodi koje se isplati imati u rutini

Uključivanje dermoabrazijskih proizvoda u vašu rutinu njege kože može donijeti brojne benefite. Redovita eksfolijacija pomaže u održavanju kože glatkom i čistom uklanjanjem mrtvih stanica i sprječavanjem čepljenja pora. Jednako tako, nakon eksfolijacije, koža će bolje apsorbirati nanesene skincare proizvode što može rezultirati boljim i bržim rezultatom.

Uz to ćete imati iznimno zaglađenu kožu koja će imati manje izražene mrljice, a pritom ćete i uštedjeti; Mikrodermoabrazija može biti i poprilično skupocjen tretman.

Treba imati na umu da mikrodermoabrazija odrađena u kozmetičkom salonu ili poliklinici pruža puno konkretniji, brži i efektniji rezultat od skincare dermoabrazije. No u ove proizvode se zasigurno nećete razočarati!

MBR - Enzyme Cleansing Booster

Foto: Unsplash, Instagram (@joannahalpin, @chloeszep), Pexels, Sephora, L’ADRIA, Goop, dm, Fabuspot, MBR

Učitati još
Zatvori