Jeste li čuli za ovaj novi, bezbolni trend u oblikovanju obrva?

Jeste li čuli za ovaj novi, bezbolni
trend u oblikovanju obrva?

https://www.instagram.com/p/B19O-NHhGsm/?utm_source=ig_web_copy_link

Kad je microblading prvi put došao na beauty scenu, bilo je nemoguće scrollati po Instagramu bez da naletite na niz fotografija žena koje su na taj način oblikovale svoje obrve. Čak i sada na Instagramu postoji skoro 13 milijuna fotografija označenih s hashtagom microblading. Ipak, ako ste uspjeli propustiti jednu od takvih objava, microblading je ručni rad kojim se na obrve nježno unosi odgovarajući pigment koji je individualno odabran prema nečijoj puti i prirodnoj boji kose. Međutim, ovih dana je u porastu novi trend, kako u beauty industriji, tako i na društvenim mrežama, a zove se microfeathering.

Microfeathering je novi trend u oblikovanju obrva koji je stekao ozbiljnu popularnost u posljednjih godinu dana. Iza njega stoji Kristie Streicher koja je tehniku razvijala čak godinu dana, sve dok nije dobila ovu no-make up verziju microbladinga.

Koja je razlika između microbladinga i microfeatheringa?

Najveća razlika između microbladinga i microfeatheringa je područje koje se tretira. Microblading obično uključuje tetoviranje na cijelom području obrva radi stvaranja punoće i oblika. Pa tako ljudi koji imaju alopeciju ili pretanke obrve često odlaze na microblading kako ne bi morali crtati obrve. S druge strane, microfeathering je za one s prirodno punijim obrvama.

https://www.instagram.com/p/B9R9qmyB0MV/?utm_source=ig_web_copy_link

Kristie Streicher pomaže svojim klijentima u postizanju bujnih i odvažnih obrva, prirodnog izgleda. Prije tretmana se preporučuje izbjegavanje svih oblika uklanjanja dlačica na području obrva barem šest do osam tjedana. U to spada čupanje pincetom, depilacija voskom i threading. Nakon toga, Streicher izvodi svoju magiju i popunjava prirodno rijetka područja.

Njezin glavni cilj je zaista oponašati prirodnu dlaku i njezine obrasce rasta za savršeno prirodan look. Trebali bi čak moći vidjeti kožu između dlaka i njezinih poteza oštricom. Microfeathering se obično koristi na područjima koja su okružena prirodnom dlakom. Ovom tehnikom se mogu popuniti praznine i slabo pokrivena područja, što rezultira najprirodnijim izgledom. Nakon microfeatheringa, Streicher tvrdi da ne biste trebali biti u mogućnosti prepoznati razliku između pravih dlačica i onih popunjenih dijelova. Osim toga, tinta koja se koristi mora se podudarati s pravom bojom obrva, a ne bojom kose.

Bezbolna tehnika oblikovanja obrva

Ako vam je prva pomisao bila da to mora biti bolno, ne brinite, područje se najprije tretira topikalnom kremom. Također, ne koriste se igle ili pištolj za tetoviranje nego, umjesto toga, Streicher navodi da se koristi precizna oštrica i samo vrhunski pigmenti. Potezi oblikovani microfeatheringom postepeno izblijede tijekom godine i ne ostavljaju tragove pigmenta na koži, što je odlična vijest za sve koji se podvrgnu ovom tretmanu.

https://www.instagram.com/p/B7RSfpiBqWo/?utm_source=ig_web_copy_link

Kako održavati obrve nakon microfeatheringa?

Postoji i nekoliko savjeta za to kako da vaše obrve traju što duže nakon microfeatheringa. Trebale bi se kloniti izravne sunčeve svjetlosti ili se zaštititi od sunca šeširom i zaštitnim faktorom od minimalno 30. Izloženost suncu može uzrokovati to da pigment izblijedi. Također, iz istih razloga biste trebale izbjegavati proizvode koji sadrže alfa-hidroksi kiseline (AHA) i kemijske pilinge.

Najbolji kandidati za microfeathering

Streicher kaže da postoje tri tipa kože koji najbolje reagiraju na njezinu tehniku. Suha koža s malim porama je odlična podloga za ovu tehniku jer nije jako osjetljiva i ne krvari lako. Također, ovaj tip kože je tanak, ali ne pretjerano tanak. Normalna do masna koža sa srednjim porama često je deblja i to ju, isto tako, čini odličnom kandidatkinjom. I na kraju, normalni i kombinirni tip kože s malim porama je dobar za microfeathering jer ne krvari lako.

https://www.instagram.com/p/B3KkP-khCMx/?utm_source=ig_web_copy_link

Rizici povezani s microfeatheringom

Ovoj tehnici treba pristupiti s oprezom ako imate masnu kožu. Stalna proizvodnja sebuma uzrokovat će deblji izgled ‘dlake’ ili može odbiti pigment, a krajnji rezultat može postati mutan. To će zahtijevati česte popravke. S druge strane, možda biste željele biti oprezne ako imate preosjetljivu, tanku kožu. Preosjetljiva koža obično je tanka, s gotovo nevidljivim porama i često pati od rozaceje ili dermatitisa. Općenito, ova vrsta kože vrlo lako krvari i teže se oporavlja, što uzrokuje to da pigment postaje pepeljast i zamagljen.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori