Kako do savršenog tena uz minimalnu količinu proizvoda? Upoznajte micro foundation tehniku
Kako do savršenog tena uz minimalnu količinu proizvoda? Upoznajte micro foundation tehniku

Kako do savršenog tena uz minimalnu količinu proizvoda? Upoznajte micro foundation tehniku

Svaka žena teži postizanju savršenog tena, bez ijedne neravnine, a puder je postao ključan alat u ostvarivanju tog cilja. Međutim, dok se trudimo postići ga, može se desiti da pretjeramo s količinom, ignorirajući potencijalne negativne posljedice po zdravlje kože i sam izgled. Na TikToku su se sada pojavili savjeti za suptilnu umjetnost nanošenja pudera, naglašavajući da manje, zapravo, često znači više. Predstavljamo vam micro foundation tehniku.

Dok deblji slojevi pudera mogu pružiti veći osjećaj samopouzdanja, oni često nose sa sobom niz problema koji se mogu reflektirati na kožu dugoročno. Moderni beauty trendovi sve više naginju prirodnom izgledu, ističući prirodnu svježinu i blistavost kože. U tom kontekstu, pretjerana upotreba pudera može rezultirati teškim izgledom lica, gdje se prirodna ljepota skriva debelim slojevima proizvoda. Zato vam savjetujemo da pri korištenju pudera primjenite postulate clean girl estetike koji glase: Svježina, njega i minimalizam. Treći i ključni predstavlja micro foundation tehniku.

How to: Micro foundation technique

Micro foundation tehnika zagovara korištenje odgovarajućih nijansi beauty proizvoda i njihovo nanošenje na prava mjesta s minimalnom količinom proizvoda. Zašto biste trebali primijeniti ovu tehniku? Jedan od ključnih problema koji proizilazi iz prekomjerne upotrebe pudera je začepljenje pora, što može dovesti do pojave akni i drugih neželjenih kožnih problema. Koža je organ koji diše, a previše pudera može značiti ograničenu sposobnost kože da se oslobodi toksina i održava prirodnu ravnotežu. Također, prekomjerna količina korektora, pa i tekućeg rumenila može naglasiti fine linije i bore, čineći ih vidljivijim. Ovo može imati paradoksalan efekt, gdje želja za mlađim izgledom rezultira suprotnim efektom.

Sigurni smo da ste pomislili da korištenjem minimalne količine pudera ne možete dobiti željenu pokrivenost. Ipak ukoliko nanesete ove beauty proizvoded – puder, korektor i tekuće rumenilo na odgovarajuća mjesta, i te kako je moguće da s malom količinom ostvarite savršenu pokrivenost. Možete se voditi tehnikom demi method-a. Počnite sa konturiranjem lica. Tanke linije bronzera nanesite na mjesta koja inače konturirate, ali sada u duplo tanjem sloju. Nakon toga, pređite na korektor. Pokrijte sve tamne tonove na vašoj koži kako biste ih neutralizirali. Također, korektorom prekrijte i sve neželjene bubuljice. I za kraj, dodajte tekuće rumenilo na jagodične kosti i na neželjene akne. Kada ste iscrtali linije, krenite s blendanjem svega. Zajedničko blendanje pružit će bolju definiranost vašeg lica.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram @ameliezilber/ TikTok @paigesevier

Učitati još
Zatvori